...

Aalst – 11 buitenlandse studenten blijken besmet met Indiase covid-variant

aalstChristoph D’Haese, Burgemeester van Aalst geeft meer uitleg over de 11 buitenlandse studenten die besmet blijken te zijn met het Indiase covid-variant.

BREAKING: Buitenlandse studenten blijken besmet met Indiase covid-variant: strikte quarantaine en opvolging onmiddellijk van toepassing.
Hoewel men in de huidige precaire gezondheidscontext vragen kan stellen bij internationaal vliegverkeer, reisden in het kader van een opleiding tot zorgkundige studenten uit India enkele weken geleden naar ons land.

In Aalst en in Leuven zouden zij een jaar opleiding verpleegkunde volgen. Hoewel zij de pre-testing naar verluidt hebben doorlopen en ook de quarantainevoorschriften naleven blijken 11 studenten in een groep van 21 personen nu besmet met de Indiase variant van het coronavirus. Vanzelfsprekend zijn wij bij het vernemen van dit nieuws meteen tot actie overgegaan.

Voor alle duidelijkheid: de studenten in kwestie, die zich overigens bijzonder welwillend en coöperatief opstellen, hebben zich nog niet gemengd onder de bevolking: sinds hun aankomst en tot op heden zitten zij nog steeds in quarantaine. Uiteraard blijft deze quarantaine nu strikt gehandhaafd; onder geen beding mogen betrokkenen hun woning verlaten.

Die quarantaine zal ook actief worden gecontroleerd en opgevolgd door Politie Aalst, in het belang van ons aller volksgezondheid. Het spreekt voor zich dat de Aalsterse veiligheidscel deze situatie zeer stringent blijft opvolgen en niet zal aarzelen om waar nodig bijkomende maatregelen te nemen. Op dit moment is de situatie onder controle: de besmette personen zijn geïsoleerd in quarantaine, en dat blijft ook zo. We nemen immers nul risico. Ik hou jullie verder op de hoogte.