...

Piet Vervondel krijgt in Dilbeek 10.000ste spuit

Piet hoopt dat iedereen zijn voorbeeld volgt

Piet Vervondel de voormalige secretaris van het OCMW van Dilbeek is tevreden dat hij aan de beurt is en hoopt dat iedereen zijn voorbeeld volgt. In het Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat werd de 10.000ste dosis van een vaccin tegen COVID-19 toegediend aan Piet Vervondel (69).  “Enkel zo kunnen we de mensen beschermen die het moeilijker hebben”, zegt hij.

Piet Vervondel

Piet denkt ook aan kinderen die binnen moeten blijven

Vanuit zijn beroepsverleden denkt hij voornamelijk aan de zogenaamde zwakkere in de samenleving. “Ik bedoel dan niet alleen wie een hoger gezondheidsrisico loopt”, benadrukt hij. “Maar zeker ook mensen met lagere inkomens die niet alleen zwaar getroffen worden bij ziekte, maar vaak ook economisch te lijden hebben onder tijdelijke of zelfs definitieve werkloosheid. Ik denk ook aan kinderen die binnen moesten blijven en niet kunnen ravotten en zich uitleven en waarvan sommigen een te grote leerachterstand hebben opgelopen op school.

Piet vind solidariteit belangrijk

Voor die mensen vind ik het belangrijk dat we solidair zijn en ons allemaal laten vaccineren. Enkel zo komen we uit deze moeilijke periode.” Zelf kijkt hij er vooral naar uit nog eens een reisje naar de Provence te kunnen maken of onbezorgd te kunnen genieten van de kinderen en kleinkinderen. Maar nu nog even doorbijten, zijn eerste prik is alvast een goed begin.

Ongeveer 8,5% van de inwoners is volledig gevaccineerd

Met de 10.000ste dosis van een vaccin kreeg intussen bijna 28% van de volwassenen in Dilbeek en Ternat minstens één prikje. Ongeveer 8,5% van de inwoners is volledig gevaccineerd. In de groep van 65-plussers halen we een vaccinatiegraad van 73% met een eerste dosis, iets meer dan 15% is volledig gevaccineerd.