...

Davy Gilles ondanks genomen maatregelen toch besmet

Davy verrast door het nieuws van besmetting

Davy Gilles besmet met corona: “Ik ben nochtans altijd extreem voorzichtig geweest.”  De Romeo kreeg een tegenslag door navolging van collega’s als Willy Sommers, Bart Herman en Walter Grootaers, hij raakte besmet met het coronavirus. Gisteravond zuchtte David, hij ontving een sms: “Ik heb veel voorzorgsmaatregelen genomen.” Daarom is dit nieuws volkomen verrassend. “Hij zit nu 10 dagen in quarantaine. Afgezien van wat spierpijn en griepachtige koorts, zijn de symptomen tot nu toe niet erg.”

Davy Gilles

Ik droeg steeds een masker en was uiterst voorzichtig

Maandagavond kreeg Davy Gilles (De Romeo’s) het plotseling koud en kreeg hij een griepgevoel. “De afgelopen dagen heb ik meer moeten niezen dan normaal. Ik ben erg gevoelig voor hooikoorts, dus ik nies in deze tijd van het jaar. Dus, net als elk jaar, denk ik dat het iets met stuifmeel te maken heeft.” Dinsdagochtend besloot hij – voor de zekerheid – een coronatest te laten doen. De Romeo hoefde niet lang te wachten om de resultaten te krijgen. “’s Nachts al kreeg ik een sms waarin stond dat ik positief getest was op het virus. Het nieuws leek uit de lucht te vallen. ” Ik begrijp het helemaal niet, want ik draag altijd een masker, en was altijd heel voorzichtig. ” De Steun en toeverlaat van Davy is intussen overgeschakeld naar zorgmodus.

verplicht in quarantaine

“Nu verblijf ik noodgedwongen in de logeerkamer. Het vereist enkele wijzigingen die ik nodig heb om mijn vrouw en kinderen gedurende tien dagen van mij te isoleren, maar Sasha doet het goed,” zegt De zanger, die blij is dat hij op dit moment enkel milde symptomen vertoont. “Ik hoop dat het hierbij blijft, dan ben ik een van de gelukkigen. Anderen hebben veel meer hinder ondervonden, Bart Herman, Willy Sommers en Walter Grootaers hebben er net als vele anderen serieus ziek van geweest.” Het bewijst nog maar eens dat iedereen besmet kan raken. Je hoort en ziet het constant op radio en T.V, maar toch is het toch nog schrikken als je hoort dat je besmet bent.

Davy moest afzeggen voor de Cooke en Verhulst show

Woensdagavond waren de Romeo’s normaal te gast in de show van James en Gert. Daar was hij zinnens om nog eens uit te pakken met zijn single “Door Al M’n Tranen Heen”. Maar de besmetting met Corona stak daar spijtig genoeg een stokje voor. Maar net zoals in mijn single blijf ik positief zegt hij. Nu concentreer ik mij volledig op mijn genezing want dat is het enige wat nu telt. Daarna kunnen we terug doorgaan. Als de ziekte blijft bij milde symptomen zoals nu dan is het een beetje zoals in mijn single. Want daar zing ik “Door Alle Tranen Heen een regenboog”. Mijn laatste single kon niet toepasselijker zijn met de huidige situatie.

Davy Gilles

Foto: House Of Entertainment