...

Bert Van Renne lanceert duet met Celien

Bert had nog een liedje op de plank liggen

Bert Van Renne lanceert duet met Celien met als titel: “vannacht”. Zowel Bert als Celien zijn trots op hun duet en geloven dat het veel mensen kan raken. Hij zegt: “Toen Celien me vroeg om te zingen voor haar verjaardagsshow, klikte het meteen.” Ik had nog een liedje op de plank liggen waar we makkelijk mee aan de slag konden gaan. Celien en haar entourage waren erg enthousiast, dus we besloten het nummer meteen uit te brengen. “Vanavond” gaat over naar huis gaan, goed met elkaar kunnen opschieten en alle twijfels in de relatie wegnemen. Ik heb in mijn omgeving veel stellen zien lijden aan “coronatwijfel”.

Bert Van Renne & Celien

Bert en Celien zijn vrienden geworden

Ik vind dit een verbazingwekkend fenomeen en ik wil mijn mening hierover opschrijven. In zo’n tijdperk moeten we ervoor vechten. Producer Tom Lodewyckx zag meteen een groot potentieel in dit nummer, en we zijn trots op de organische sound van dit duet. Voor mij is dit een perfect popnummer. Hijt zegt trots: “Voor de rest van de dag zit er een refrein in je hoofd!” “Het nummer klonk meteen heel aantrekkelijk, het was echt een oorwurm. Ik heb er een paar keer naar geluisterd en was meteen gek op de melodie. Het werken met Bert was heel goed. We zijn vrienden geworden, daarom voelt het zo natuurlijk aan om een duet te zingen met hem voegt Celien eraan toe.

Bert schrijft dingen van zich af om te vergeten

Bert vervolgt: “Ik schrijf altijd mijn eigen liedjes dat is niet zo eenvoudig. Ik heb zo’n honderd demo’s liggen die ik overal op mijn smartphone opneem wanneer ik ergens een plotse ingeving krijg. Dat kan zijn tijdens een wandeling in de stad Gent, of dat in de wagen zit. Dan parkeer ik mijn auto ergens aan de kant van de weg om deze gedachte vast te leggen zodat ik de melodie niet vergeet. Vaak probeer ik dingen te vergeten door ze van me af te schrijven en probeer het gemakkelijk herkenbaar te maken Gewoonlijk begin ik op mijn gitaar te spelen terwijl er verschillende woorden tegelijk in mijn hoofd verschijnen.

Bert deelt graag zijn verhalen en emoties

Ik  weet dat ik niet al deze 100 demo’s kan uitbrengen voor mezelf, daarom is het een droom om andere artiesten van muziek te voorzien. Als tiener luisterde Bert op weg naar school naar muziek via een koptelefoon. “Ik droom dat mensen ‘in de toekomst’ hetzelfde zullen doen met mijn muziek. Gewoon naar muziek luisteren kan hun dromen waarmaken. Ik deel mijn verhalen en emoties graag met het publiek. Voor mij is het een soort loslaten van positieve en negatieve denkwijzen. Dan kan ik rust vinden in mijn vaak verwarde hoofd (lacht). ”

‘Vannacht’, de nieuwe single van Bert Van Renne & Celien, kan u vanaf vrijdag beluisteren op alle grote streamingplatformen.