...

Hans Van den Stock met debuutsingle Laten Gaan

Hans Van den Stock vindt mensen raken belangrijk

Hans Van den Stock volgt met debuutsingle het advies op van Toon Hermans: “Wie een ster wil worden, moet licht verspreiden”. Acteren, zingen, presenteren, coachen en trainen zijn enkele van de vaardigheden die terug te vinden zijn in het cv van zanger en verhalenverteller Hans Van den Stock uit Heverlee. Door al zijn activiteiten, maar ook door vele communicatietrainingen en coachingsessies, heeft Hans ontdekt dat hij mensen raakt wanneer hij echte verhalen vertelt. Verhalen waarin ‘gevoeligheid’, ‘eigenwaarde’ en ‘humor’ de belangrijkste ingrediënten zijn.

Hans Van den Stock wil een breed publiek bereiken met Laten Gaan

Aangezien honderden mensen in de loop der jaren veel van Hans ‘liedjes, teksten en verhalen hebben gelezen, zijn er ook veel getuigenissen van mensen die aangeven dat een bepaald lied of verhaal hen heeft geholpen om dingen te transformeren of in perspectief te plaatsen. Daarom wil hij zijn liedjes en verhalen vandaag aan een breed publiek presenteren. Zijn eerste single, “Laten Gaan”, is een nummer dat in de loop der jaren vele malen is gevraagd en opgevoerd in zijn theatervoorstellingen; “Omdat iedereen op de een of andere manier vroeg of laat geconfronteerd wordt met een ‘afscheid’ dat je niet wilde maar wel moest doen ‘, zegt Hans.

Hans Van den Stock met debuutsingle Laten Gaan - Hoes Hans Van den Stock Laten Gaan

Toon Hermans is voor Hans Van den Stock zijn voorbeeld

“Blijvende verwondering en interesse tonen in mensen en alles wat hen drijft, is een van mijn sterke punten”, zegt Hans. “Op artistiek vlak raakte ik geïnspireerd door de muzikanten omdat de tekst en het verhaal in een liedje het belangrijkst voor me zijn. Ik fungeerde vroeger als support voor Miel Cools en Dimitri Van Toren en de eerste nummers zaten op mijn gitaar, net als vele generaties van zijn generatie Boudewijn De Groot. “Maar aangezien het lied niet alles kan zeggen, en humor al snel een reddingslijn bleek voor Hans, raakte hij al snel geïnteresseerd in cabaret, en dan heel specifiek in zijn prachtige en inspirerende voorbeeld Toon Hermans. Toon is iemand die de perfecte balans leek te vinden tussen tragedie en komedie.

Hans Van den Stock wil een troost zijn

Door deel te nemen aan de nationale voorselectie voor Eurosong (1996 – De Gouden Zeemeermin) en aan de talentenjacht “u hoort nog van ons” (1997-TV1) ging ik op zoek naar nationaal succes omdat ik wilde ervaren net als Toon Hermans ” aanbeden “en” geprezen ” te worden om mijn talenten. ” Als je een echte “ster” wilt zijn, moet je “licht” verspreiden, fluisterde Toon mij persoonlijk tijdens een bijeenkomst in september 1993 “, zegt trotse Hans. Al snel kreeg hij de voldoening mensen te troosten met het gevoel dat “we allemaal worstelen, maar gelukkig zijn we niet alleen”. “Ik hoop dat mensen mijn lied “Laten Gaan” leuk zullen vinden en dat ik in oktober mijn voorstelling“ Bang! ” kan hernemen besluit Hans af op een hoopvolle noot.

‘Laten Gaan’, de nieuwe single van Hans Van den Stock, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.