...

In Corona-tijden een freelancer zoeken is perfect mogelijk!

In Corona-tijden een freelancer zoeken is perfect mogelijk

In Corona-tijden een freelancer zoeken en de gepaste persoon vinden, het is perfect mogelijk!

Het systeem van freelance-jobs is voor velen zeer aantrekkelijk. Veel ondernemingen en freelancers hebben al jarenlang de voordelen ontdekt van freelance werk. Maar hoe zit het nu in deze Corona-tijden? Is het nog altijd even makkelijk om freelancers te zoeken en is het nog altijd even makkelijk om als freelancer te werken? Er zijn toch wel een aantal verschuivingen merkbaar.

Thuiswerk geeft aan het freelance-systeem een andere dimensie

Tot voor kort waren de meeste freelancers aan het werk bij de klant zelf. HR, Administration en Finance zijn typische domeinen waar freelancers bijna al hun tijd bij de klant doorbrachten. Er is regelmatig dagdagelijkse communicatie nodig, en dat ging zeer makkelijk wanneer men als freelancer fysiek tussen de werknemers van het bedrijf zat. IT’ers, Marketing & Communication en Digital Design experten waren vaak op hun eentje bezig achter hun pc en zij waren wel al gewend om af en toe van thuis uit te werken. Nu sinds de Corona crisis thuiswerk de norm is geworden, doen freelancers hier gewoon zoals iedereen aan mee.

Een freelancer zoeken terwijl je zelf thuis werkt, hoe zit dat?

Als je als bedrijf een freelancer zoekt, ben je voor de aanwervingsprocedure nu vaak aangewezen op telefoon, mail, webconferences… Persoonlijke gesprekken worden zo veel mogelijk vermeden, wat het werk van recruiters er niet altijd makkelijker op maakt.

Laat je assisteren in je zoektocht naar freelancers

Freelancers zoeken en vinden is een vak apart. Een freelancer is nu eenmaal niet iemand die volop aan het solliciteren is voor een nieuwe job. Freelancers zijn meestal druk aan het werk en beheren hun eigen agenda. Het is dan ook een hele uitdaging om voor de job die jij hebt exact jouw agenda en de agenda van de freelancer te laten overeenkomen. Bedenk daarnaast uiteraard ook dat ervaring, skills, kennis… ook nog eens voor 100% moet matchen. Hiervoor is een platform voor freelance-jobs dé oplossing. Vraag en aanbod, daar gaat het om: jij plaatst je opdracht, freelancers vinden jouw opdracht. Freelancers optimaal inzetten helpt jou om je project maximaal te doen slagen.