...

Jo Vally-Ik breek alleen m’n eigen hart

Jo Vally snakt naar echt podium en live publiek

Jo Vally heeft een nieuwe single, “Ik breek alleen m’n eigen hart”. “Livestreams zorgen ervoor dat ik in contact kan blijven met mijn fans en muzikanten, maar ik snak naar een echt podium en live publiek”. Jo Vally heeft, net als iedereen, genoeg van al dit “coronagedoe”, maar mist vooral zijn fans. Daarom trakteert de zanger uit Meise in Vlaams-Brabant regelmatig zijn trouwe fans op muzikale ontspanning tijdens zijn gekoesterde professionele live-uitzendingen. Ondertussen werkt hij hard aan een nieuw album waar zijn fans naar uitkijken. De nieuwe single “Ik breek alleen m’n eigen hart” is er reeds een voorproefje van.

Jo Vally-Ik breek alleen m’n eigen hart - Hoes Jo Vally Ik breek alleen mn eigen hart

Jo Vally had dit al lang op zijn verlanglijst staan

Niemand anders dan collega en goede vriend Bart Herman nam het schrijven op zich. Hij schreef de Nederlandse omslagtekst voor de gemakkelijk te beluisteren klassieker “Only a Fool Breaks His Own Hart.” Het originele nummer uit 1964. Het brak geen potten, maar de versie van de Caribische zangeres van Mighty Sparrow bereikte in 1978 de top van de Britse en Nederlandse hitlijsten. Het was deze versie die Jo Vally al lang op zijn verlanglijst had staan om te coveren. Na het horen van het eindresultaat was de zanger ervan overtuigd dat deze de nieuwe single moest worden.

Jo Vally kan zich perfect in het nummer inleven

“Voordat we aan het nieuwe album begonnen te werken, schreef ik een paar titels op die ik zeker wilde coveren en dat was er een van. Eigenlijk staat het al een tijdje op mijn lijstje omdat ik het een fantastisch nummer vind. Maar nu past het perfect bij het concept van het nieuwe album. Bart Herman bleef in de vertaling heel dicht bij het origineel, wat ik erg leuk en zeer succesvol vind, en we speelden de muziek weer helemaal en live. De teksten gaan over gebroken liefde. Aangezien ik zelf veel in mijn leven heb meegemaakt, kan ik me in het nummer perfect inleven Aldus Jo”.

Jo Vally is deze toestand meer dan beu

“Ik hoop dat we half juli ons nieuwe album live aan het publiek kunnen presenteren, een mix van covers en nieuwe nummers die ik zelf heb geschreven.  Ik begon vroeg met live-uitzendingen tijdens de coronacrisis . In eerste instantie werden ze gewoon met mijn smartphone gefilmd, maar ondertussen werk ik samen met een professioneel productieteam om ze op te nemen en uit te zenden. Deze live-uitzendingen zijn absoluut essentieel om in contact te blijven met mijn fans en muzikanten. Ik vind dit leuk om te doen, maar ik mis echt het volledige podium voor een live publiek omdat ik deze hele toestand meer dan beu ben! ”Besluit de energieke Jo Vally.

Jo Vally heeft een nieuwe single, Ik breek alleen m’n eigen hart

‘Ik breek alleen m’n eigen hart’, de nieuwe single van Jo Vally, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.