...

Jo Vally met veel ‘Zomer in men straat’

Jo Vally zorgt ook op de mindere dagen voor veel ‘Zomer in men straat’

Op zijn 61ste neemt hij zelf de regie en touwtjes in handen.

Als er nog iemand blij is dat de lockdown voorbij is en de coronamaatregelen worden afgebouwd en versoepeld, dan is het wel Jo Vally. Ook voor de populaire zanger uit het Vlaams-Brabantse Meise waren de voorbije weken niet gemakkelijk. “De eerste dagen was er gelatenheid, maar ik ben er vrij snel in geslaagd om de knop om te draaien. In volle coronatijd ben ik gestart met een wekelijks thuisconcert en daar lag ook de basis voor het coronalied ‘De liefde woont in mij’, een emotionele ballade die massaal werd aangevraagd door mijn fans.

Nu de zomer om het hoekje loert, is het voor de fervente wielertoerist Jo Vally het ideale moment om een tandje bij te steken en uit te pakken met de verrassende zomersingle ‘Zomer in men straat.’ “Samen met Piet Van den Heuvel (Scooter, Bart Peeters) en Roel de Ruijter, heb ik het Pop-Country getinte nummer geschreven, en in hun studio opgenomen. De kans bestaat dat we in de zomermaanden toch nog naar onze buurlanden op vakantie mogen, maar ik las in de krant dat meer dan de helft van de Vlamingen dit jaar in eigen land blijft.

Jo Vally met veel ‘Zomer in men straat’ - Hoes Jo Vally Zomer in mijn straat

Wel, ik beloof dat ik op de mindere dagen met dit frisse, lekker klinkende en positieve nummer voor extra veel zomer ga zorgen. Wat mij vooral opvalt is dat mensen meer dan vroeger spontaan een goedendag zeggen als ze elkaar tegenkomen. Ik vind dat schitterend en ik hoop dat we dat ook na de coronatijd gaan aanhouden. Dat warme signaal hebben we verwerkt in ‘Zomer in men straat’. Wie de afstandsregels respecteert, kan nog steeds op een veilige manier een praatje slaan met de buren.”

Jo Vally is vooral blij dat het menselijke contact weer op gang komt. “De opnames van deze single hebben mij veel deugd gedaan. Er hing een geweldige sfeer en chemie in de studio, en dat komt omdat ik al een tijdje zelf de regie en touwtjes in handen heb. Met de hulp van enkele mensen lukt het mij prima om nieuwe muziek te schrijven. De show ‘Mijn levenswerk’ staat in de stijgers. Zodra het duidelijk wordt wanneer we terug kunnen gaan spelen, kijken we naar nieuwe data.”

In november wordt hij voor de 5de keer opa, maar eerst wil Jo Vally scoren met ‘Zomer in men straat’. “Ik heb het vorige week aan enkele vrienden laten horen en ik vond het een geweldig compliment toen die het vergeleken met Johnny Cash zijn ‘Ring of Fire’.”

Jo Vally zijn nieuwste single ‘Zomer in men straat’ is vanaf vrijdag 5 juni overal digitaal beschikbaar en verschijnt op het C & R (Caroline Records) label.

Jo Vally met veel ‘Zomer in men straat’ - Logo Buzzard 2