...

Vochtbestrijdingsbedrijf Aqua Consult innoveert met unieke methode voor kelderdichting

kelderdichting

Vochtbestrijdingsbedrijf Aqua Consult innoveert met unieke methode voor kelderdichting met elegante afwerking

Aqua Consult is al jaren gespecialiseerd in vochtbestrijding en kelderdichting en brengt nu een nieuw en uniek procédé voor kelderdichting op de markt. Kelders kunnen voortaan bekuipt worden met gecertificeerde keramische tegels van 60×60 (waar dit vroeger enkel met beton ging). Hierdoor is minder plaatsverlies, daalt de prijs drastisch én is de afwerking veel mooier. Een unicum in Vlaanderen.

Minder plaatsverlies

Waar een kelderdichting bestaat uit het bekuipen van kelders met een waterdichte laag beton, biedt Aqua Consult voortaan ook de mogelijkheid om de kelder te dichten met een tegelafwerking én hierbij minder plaats te verliezen dan bij een traditionele kelderbekuiping. Concreet is er bij het nieuwe procédé slechts een verlies van 5 centimeter, terwijl dit vroeger minstens 8 centimeter was.

Goedkoper dan gewone kelderdichting

Ing. Eddy Peeters van Aqua Consult verduidelijkt: “Door deze nieuwe kelderdichtingmethode bieden wij de klanten een mooiere kelder aan met ideale volledige afwerking en met minder verlies van plaats. Bovendien is het nieuwe procédé een pak goedkoper dan de kostprijs van een kelderbekuiping met beton. We hebben flink kunnen besparen op uitvoering door ons uniek procédé en dit voelen de klanten. Nergens anders kunnen mensen goedkoper een vochtige kelder laten dichten met een perfecte afwerking.”

Het beste van twee werelden

Naar schatting 1 op de 4 Vlaamse kelders heeft last van vochtproblemen. Heel veel mensen schrikken echter van de prijs die een kelderdichting doorgaans met zich meebrengt. “De hele kelder wordt bij een kelderdichting gerenoveerd, wat natuurlijk niet goedkoop is”, verduidelijkt Peeters. “Bij het nieuwe procédé hebben we het grote voordeel dat de gedichte kelder ook onmiddellijk is afgewerkt met gecertificeerde keramische tegels van 60×60. Dat was vroeger niet het geval waardoor de prijs natuurlijk hoger lag. Algemeen gezien is het procédé ook een pak goedkoper om dat minder materialen nodig zijn voor hetzelfde resultaat: een permanent droge kelder.” Bekijk de site van: https://aquaconsult.be/