...

Binnenkort verhuizen? 5 tips voor het inpakken van je verhuisdozen!

tips inpakken verhuisdozen

Binnenkort verhuizen? 5 tips voor het inpakken van je verhuisdozen!

De meeste mensen verhuizen slechts enkele keren in hun leven. Het went eigenlijk nooit, hoe vaak je ook al verhuisd bent. Een goede voorbereiding is enorm belangrijk om stress en frustratie te voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de verhuizing is het inpakken van je verhuisdozen. Daarom geven wij in dit artikel 5 tips voor het inpakken van je verhuisdozen!

Tip 1. Gebruik labels

Het vullen van je verhuisdozen is zo lastig niet, echter is het wel belangrijk om goed na te denken over de verdeling van al je spullen. Ook is het belangrijk om te weten wat er in een doos zit. Hiervoor adviseren we om gebruik te maken van labels of etiketten. Met een Dymo labelwriter kun je eenvoudig labels voor je verhuisdozen maken. Het kopen van een labelwriter en goedkope dymo labels is absoluut een aanrader. Zo weet je tijdens het verhuizen wat er in de dozen zit en waar deze naartoe moeten.

Tip 2. Per kamer

Bij het inpakken van je verhuisdozen kan je het beste volgens een systeem doen. Pak je spullen per kamer in en hou de dozen van elk vertrek in huis apart. Dat maakt het in- en uitladen een stuk gemakkelijker.

Tip 3. Gebruik papier of noppenfolie

Ook breekbare spullen zoals glas en servies moet natuurlijk ingepakt worden bij een verhuizing. Het is erg belangrijk om deze breekbare spullen extra goed in te pakken met inpakpapier en/of noppenfolie.

Tip 4. Gewicht verdelen

Veel mensen maken de fout om verhuisdozen enorm vol te stoppen en niet te letten op het gewicht. Een verhuisdoos vol met boeken is natuurlijk erg zwaar. Je wilt natuurlijk dat de verhuisdozen niet te zwaar worden. Zo voorkom je dat de bodem eruit valt en zijn de dozen relatief gemakkelijk te verplaatsen.

Tip 5. Spullen eerste dag

Na het verhuizen is de kans groot dat je kapot bent en geen zin meer hebt om alle verhuisdozen te doorzoeken naar de spullen die je tijdens de eerste dag nodig hebt. Reserveer daarom een verhuisdoos voor alle spullen die je de eerste dag nodig hebt.

Bron: Woongenie.nl