...

Cimo Fränkel lanceert Dancing On My Own

Cimo Fränkel lanceert ‘Dancing On My Own

Cimo Fränkel lanceert ‘Dancing On My Own’, een nummer dat je eindeloos op repeat kan zetten! Na samenwerking met R3HAB en Armin Van Buuren en 2 miljard songstreamings,  ligt de focus nu op zijn persoonlijke carrière. Cimo Fränkel heeft “Dancing Yourself” uitgebracht, en je kunt dit nummer keer op keer opnieuw spelen! Als songwriter zijn de nummers die hij schreef of waaraan hij samenwerkte en nu 2 biljoen keer gestreamd werden, bereikte hij momenteel 36 miljoen artiestenstreams.

Cimo Fränkel

Een veelzijdig persoon

Cimo Fränkel heeft 320.000 Spotify-volgers en streamings elke maand. Bijna 40.000 mensen volgen hem op sociale media. Het cijfer van Cimo Fränkel is al indrukwekkend, en met de release van zijn nieuwe single “Dancing On My Own”, kunnen deze cijfers aanzienlijk toenemen. “Deze artiest is een veelzijdig persoon omdat je ze maar zelden tegenkomt. Hij schrijft makkelijk nieuwe nummers, kent de kneepjes van het vak als producer en zelf heeft hij ook nog eens een uniek stemgeluid als artiest”, klinkt het in zijn omgeving.

Tv-programma “My name is Michael”

Het verhaal van Cimo Fränkel begon 11 jaar geleden toen hij deelnam aan het tv-programma “My name is Michael”, waarin theatermaker Albert Verlinde als hulde de hoofdrolspeler zocht van de onlangs overleden koning van de populaire muziek Michael Jackson. Vervolgens componeerde Cimo snel nummers mee van Wildstylez, Coone, Yellow Claw en andere bands en nam hij deel aan Armin Van Buuren’s Armin Only wereldtournee. Het hoogtepunt waren twee twee optredens in ArenA in Amsterdam.

Cimo Fränkel

Los Angeles

In Los Angeles werkte hij vier jaar geleden mee aan de creatie van “sex”, een succesvol werk van Cheat Codes en Kriss Kross Amsterdam. Cimo Fränkel nam ook deel aan “Shotgun” van Yellow Claw & Rochelle, “Where Have You Gone (Anywhere)” van Lucas & Steve, en de nummers “Strong Ones” en “All Comes Down”, die hij onder z’n eigen naam samen met Armin Van Buuren uitbracht. Drie jaar geleden begon Cimo, na te hebben gewerkt met Skrillex en HRVY, samen te werken met de populaire Nederlandse DJ / producer R3HAB.

Nostalgische elementen uit de jaren tachtig

Bijgedragen aan R3HAB’s grootste hit “All Around The World” (La La La). De carrière van Cimo Fränkel verloopt erg goed. Zijn debuutalbum is al meer dan 10 miljoen keer gespeeld. Cimo: “Dancing On My Own” is een (anti-) liefdesverhaal over iemand die duidelijke signalen afgeeft dat hij of zij niet betrouwbaar is, maar toch in een lastige relatie blijft uit angst om alleen te zijn. Door nostalgische elementen uit de jaren tachtig toe te voegen, wilde ik me verdiepen in het gevoel van kwaadaardig verlangen.

Dancing On My Own

De nieuwe single ‘Dancing On My Own’ van Cimo Fränkel is digitaal beschikbaar en verscheen op z’n eigen Cimo Fränkel-label.