...

Red Star Line herleeft in Puurs

Red Star line herleeft in Puurs

Red Star line herleeft in Puurs als musical en volgt daarmee 40-45 op. Niettegenstaande de schouwburgen in Vlaanderen nog gesloten zijn, heeft Studio 100 nog plannen voor de toekomst. Zo heeft de studio vandaag aangekondigd dat het werkt aan de creatieve ontwikkeling van een nieuw groots totaalspektakel: RED STAR LINE. Dit werk zal een grote opvolger zijn van de musical 40-45. Deze voorstelling heeft momenteel meer dan 750.000 tickets over de toonbank gehad en is een mijlpaal in de geschiedenis van de Vlaamse musical.

Red Star Line herleeft in Puurs - Studio 100 Pop Up Theater

Red Star Line naar Noord-Amerika

Met Red Star Line heeft Studio een thema gecreëerd dat op basis van de prestigieuze muzikale traditie voor een zeer breed publiek over een thematiek die appelleert aan het collectieve geheugen. , maar tegelijkertijd, vanwege dit thema, nog steeds een hot topic is in de huidige samenleving. De stad Antwerpen was – aan het einde van de 19e vroeg in de 20e eeuw – het beginpunt van de Red Star Star Line Spaces Company. Deze ging naar Noord-Amerika meestal met gelukszoekers aan boord. Over dit thema werd in 2013 ter hoogte van de originele bolders op Het Eilandje, het Red Star Line Museum opgericht.

Musical Red Star Line wordt een unieke live-beleving

Er zal dan ook rond de musical een nauwe samenwerking met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum opgezet worden.  De musical is geïnspireerd op de geschiedenis van de rederij en de live verhalen Red Star line Passagiers-lijn, die in de authentieke gebouwen van het museum worden verteld. Het wordt opnieuw een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Wanneer de première doorgaat is nog niet bekend. Meer details over dit nieuwe project worden later bekendgemaakt. Met dit nieuwe project heeft Studio 100 de ambitie om deze presentatie naar Nederland te brengen in een gewijzigde versie. De eerste contacten zijn daarvoor al gelegd.

Red Star Line herleeft in Puurs - Red Star Line
(Foto: Collectie Stad Antwerpen MAS)

Gert Verhulst over Studio 100

“Met de musical Red Star Line-lijn hebben we opnieuw een thema gekozen in het collectieve Vlaamse geheugen. Na het succes van Daens, 14-18 en 40-45, ben ik erg trots dat we een nieuwe traditie van grote, epische verhalen van bij ons kunnen uitbouwen. Verhalen die ons beïnvloeden en dat we elke keer op een grensverleggende manier proberen te vertellen”.

Hans Bourlon over de toekomst van Studio 100

“We zullen ook blijven plannen maken ondanks deze moeilijke periode. Ondernemen dat zit in het DNA van Studio 100. In de komende maanden maanden gaan we opnieuw intensief en creatief aan het werk om een nieuwe prestigieuze, spectaculaire voorstelling te oogsten waarbij we opnieuw een stuk Vlaamse geschiedenis tot leven laten komen”.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100

“Ik ben vooral blij dat met deze Red Star Line spektakel- musical, we terug zijn aan het begin staan van een groot en opwindend avontuur. Na de successen van Daens en 40-45 hebben we veel technische kennis gecreëerd om musicalshows van dergelijk type te maken. In de komende maanden wordt er achter de schermen met bijzonder veel inzet en passie gewerkt om opnieuw een unieke ervaring voor onze bezoekers te creëren”.

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen

Red Star Line herleeft in Puurs - Image00014

“Terwijl de vaartuigen van de Red Star Line rond de eeuwwisseling honderdduizenden landverhuizers naar de Nieuwe Wereld brachten, beleefde Antwerpen een periode van enorme veranderingen. Onze stad was de eerste oliehaven en kreeg de eerste wolkenkrabber op het Europese continent. Antwerpen werd De grootste stad met diversiteit die elders in Vlaanderen ongezien was. In tegenstelling tot andere belangrijke vertrekhavens, zoals Hamburg of Liverpool, verbleven de landverhuizers pal in het centrum van de broeiende en bloeiende stad. Het leidde soms tot moeilijkheden en conflicten, maar ook kansen en pakkende verhalen. Omdat door verschrikkelijke conflicten, antisemitisme en schrijnende armoede de landverhuizers vanuit elders in Europa uiteindelijk in Antwerpen verzeild geraakten. Als stad zijn we erg blij dat Studio 100 deze fascinerende tijd onder een nog breder publiek wil bekend maken”.

Nabilla Ait Daoud, Schepen voor cultuur Antwerpen

“Het Red Star Line Museum is een plaats van verandering, het vertelt je de geschiedenis van de landverhuizers in de twintigste eeuw op basis van persoonlijke verhalen: veelstemmig en bindend, authentiek en up-to-date, verankerd in Antwerpen, maar tegelijkertijd als International aspect. Als cultuurschepen kijk ik uit naar dit unieke verhaal, binnenkort op de muzikale planken van de Studio 100. Samen met het Museum Red Star Line-team kijken we uit naar de musicalbezoekers die de geschiedenis van de Red Star Line-passagiers ook in het museum willen beleven”.

Red Star Line herleeft in Puurs - Red Star Line
(Foto: Collectie Stad Antwerpen MAS)

alle info via http://www.redstarline.nu