...

Jimmy Colman heeft nieuwe single -De tijd-

Jimmy Colman bereikte in 2016 de finale van ’the voice’

Jimmy Colman heeft nieuwe single ‘De tijd’. Jimmy Colman is geen nieuwkomer in de muziekwereld. Na zijn Engelse albums “Soul in 2” (2008) en “When Love Is Not Enough” (2011) onder de artiestennaam Jim Cole bereikte hij in 2016 de finale van ’the voice’ onder leiding van trainer Natalia. In 2019 bracht hij onder hetzelfde pseudoniem een ode aan Prince met het aanstekelijke mini-album MNPLS, dat verwijst naar Minneapolis, waar het geluid van zijn idool hoogtij viert in de jaren tachtig.

Jimmy Colman heeft nieuwe single -De tijd- Hoes Jimmy Colman De tijd

De tijd staat stil

Met zijn tweede opeenvolgende Nederlandstalige single/video neemt Jimmy Colman ons mee terug in de tijd naar een gezellig bruin muziekcafé. Alleen: geen publiek of muziek meer, geen band die speelt, geen dansparen. De barman droogt maandenlang hetzelfde glas, de stoelen staan nog op de tafels, diep onder het stof. De tijd staat letterlijk en figuurlijk stil. Met dit bloedmooie melancholische nummer wil Jimmy de aandacht vestigen op het feit dat muzikanten en artiesten het moeilijk hebben om hun weg door deze situatie te vinden. De clip kwam daarom met de steun van Sabam voor cultuur (Sabam For Culture).

Jimmy Colman heeft een doel met deze single

Na het succes van zijn eerste Nederlandse single “Zonder Zorgen” (een nummer dat hij schreef voor zijn moeder). Wil Jimmy Colman nu een tijdloos vervolg weven op zijn eerste release: “Ik wilde ook helemaal terug naar de kern van het nummer: een stem, piano, saxofoon en ritmepartij”. Geen extra’s, alleen de pure kracht van het een nummer dat de muziekindustrie opnieuw tot leven kan  brengen. Dat is mijn doel met deze single. Samen met een plaat die volgt”. De eerste single “Zonder Zorgen” werd opgepikt door onder meer Radio 2, Ment TV/Radio en stond in januari enkele weken op de Vlaamse Ultratop en staat nog steeds in de Top 40 van Nederland.

‘De Tijd’, de nieuwe single van Jimmy Colman, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.