...

Richt je huis in met een van deze verschillende interieurstijlen

Richt je huis in met een van deze verschillende interieurstijlen

Richt je huis in met een van deze verschillende interieurstijlen

Interieurstijl – Wanneer je je huis in gaat richten, kan het handig zijn om alles in een bepaalde interieurstijl te stijlen. Hierdoor zal het makkelijker zijn om alles uit te zoeken. Denk hierbij aan de verfkleuren voor de muren, de meubels en woonaccessoires om het geheel af te maken. Zo zal alles perfect bij elkaar aansluiten en vormt de ruimte een geheel. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak in interieur. Hierbij is het ook belangrijk om na te denken wat jij belangrijk vindt voor jouw woning. Moet het huis rust, luxe of vrolijkheid uitstralen? Voor iedereen is er een interieurstijl die perfect aansluit op je wensen en voorkeuren. Laat je inspireren door de volgende 4 interieurstijlen! Welke stijl past het beste bij jou?

De industriële interieurstijl

Deze interieurstijl is geïnspireerd door de industrie. Denk hierbij aan oude fabriekspanden met bakstenen muren, betonnen vloeren en zichtbare leidingen. Deze robuuste stoere look kun je gemakkelijk toevoegen aan je woning. Kenmerken van deze stijl zijn materialen als leer, baksteen en metaal. Kleuren als zwart en diverse bruin- en grijstinten worden hierbij veel gebruikt. Deze stijl is simplistisch, dus zorg ervoor dat er genoeg interessante accessoires te vinden zijn om de ruimte helemaal eigen te maken. Ga bijvoorbeeld voor een lamp met slechts een gloeilamp voor een echte industriële look.

De Scandinavische interieurstijl

Landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken zijn al jaren experts op het gebied van interieur. Ikea komt natuurlijk niet voor niets uit Scandinavië. Deze interieurstijl is simpel en ingetogen, maar kan toegepast worden in letterlijk in iedere woning. De meubels zijn simplistisch en vaak gemaakt van hout. Hout komt letterlijk overal in terug. Van de vloeren tot meubels. Ook het kleurenpalet is simpel, je ziet hier namelijk enkel wit, zwart en grijstinten in terug. De Scandinavische interieurstijl is simpel, maar zeker niet saai. Zorg dat je interessante touches toevoegt die textuur, persoonlijkheid en leven brengen, zoals planten of persoonlijke foto’s.

De landelijke interieurstijl

De landelijke interieurstijl is een stijl die je veel terugziet in Nederlandse woningen. Deze stijl is namelijk geïnspireerd door het platteland en boerderijen. Deze inspiratie vind je terug in de veel gebruikte materialen in de landelijke interieurstijl als hout, steen en linnen. Deze interieurstijl is zeer natuurlijk, organisch en warm. Ga voor kleuren als wit, beige en bruintinten. Deze interieurstijl staat bekend om de knusse gezellige look die het huis uitstraalt. Ga bijvoorbeeld voor een grote beige bank voor het hele gezin of een lange houten eettafel waar gezellig veel mensen aan kunnen eten.

De boho interieurstijl

De boho interieurstijl is geïnspireerd door kleuren, kunst en andere culturen. Deze interieurstijl biedt je veel creativiteit. Ga los met kleuren en materialen. Mix en match verschillende meubels. De kleuren zijn warm en vibrerend. Verf de muur een mooie kleur en brengt de ruimte tot leven. Bij de boho interieurstijl gaat het met name om de accessoires. Je kunt niet genoeg kussentjes hebben en vergeet zeker niet wat planten, zoals een mooie grote cactus.