...

Kledingmerk Black Bananas wil de Belgische markt veroveren

Kledingmerk Black Bananas wil de Belgische markt veroverenKledingmerk Black Bananas wil de Belgische markt veroveren

Oktober vorig jaar opende Black Bananas een pop-upstore in Antwerpen. Het is de eerste stap die Black Bananas, bekend van onder meer de Black Bananas lifestyle pakken, zet om zich ook op de Belgische markt te roeren. Daarnaast denkt Black Bananas al langer aan het potentieel van de Duitse en de Engelse markt.

Begonnen als cadeau, uitgegroeid tot een sterk merk

Black Bananas is een fashionlabel dat sportgeïnspireerde streetwear, artistieke vrijheid en high-end kleding combineert. In Nederland verkopen al meer dan 210 kledingwinkels de collecties van het streetwearmerk en intussen zijn ze klaar om ook België te veroveren. Volgens Wesley Balnikker, de ceo van Black Bananas, kwam de beslissing er nadat er ook vanuit België steeds meer bestellingen volgden. Volgens hem is België al de tweede grootste afzetmarkt voor Black Bananas. Saoedi-Arabië vervolledigt de top 3.

Dat het voor Black Bananas hard gaat, is een understatement. Op iets meer dan tien jaar tijd maakte het bedrijf een ongelofelijke groei door. In 2009 had Wesley tijdens zijn buitenlandse stage in Curaçao een T-shirt ontworpen als cadeau voor een andere stagiair. Iedereen wilde er een hebben en al snel begon hij er zijn eerste shirts te verkopen. Bij zijn terugkeer in Nederland ging hij er gewoon mee verder. “Bananas” is nog steeds een verwijzing naar de tropische eilandsfeer waar het mee begon.

Geruggensteund door beroemdheden

Alles raakte in een stroomversnelling toen een klasgenoot Black Bananas droeg en in het voorprogramma van een rapgroep zat, waarin ook onder meer Mr. Polska en Jebroer zaten. De acht ontwerpen per jaar werden er door de toegenomen bekendheid al snel honderd.

Ook nu blijft Black Bananas inzetten op de samenwerking met artiesten. Zo werkte Wesley recent nog samen met YBN Nahmir, de Amerikaanse rapper die onder meer bekend is door zijn single ‘Bounce Out with That’. Ook de crew van de Canadese rapper Drake werd eerder al door Wesley, want hij ontwerpt alles nog steeds persoonlijk, aangekleed. Naar eigen zeggen droomt hij ervan dat ook Drake op een bepaald moment zijn kleding zal gaan dragen, want – en nu komt de aap uit de mouw – dat opent de deuren voor de Amerikaanse markt. Black Bananas surft mee op de populariteit van artiesten en het zal zeker niet het laatste merk zijn dat dit doet, maar in ieder geval oogt het bij Black Bananas allemaal heel natuurlijk.

Klaar om de voetbalwereld te veroveren

Ondertussen wordt Black Bananas ook steeds populairder in voetbalmilieus. De kleding past namelijk perfect in de voetbal-casualstijl die ooit ontstond vanuit de hooligansubcultuur. Ook de herkenbare strepen die veelal terugkomen, onderstrepen de sportieve look die nog steeds in de ontwerpen terug te vinden is. Via onder meer een lijn met unieke trainingspakken springen ze alvast steeds meer in het oog. Dan hoeft het niet te verbazen dat een voetbalster als Nélson Semedo, de Portugese ploeggenoot van Leander Dendoncker, eerder al te zien was in een tracksuit van Black Bananas. Volgen rode duivels als Eden Hazard en Kevin De Bruyne binnenkort zijn voorbeeld? Dat zal de toekomst uitwijzen.