...

Deze musthaves heb jij nodig voor een geweldige tuin

Deze musthaves heb jij nodig voor een geweldige tuin

Deze musthaves heb jij nodig voor een geweldige tuin

Het duurt nog even voordat het zomer is, maar je kunt uiteraard nooit te vroeg beginnen met je tuin volledig zomerklaar te maken. Denk aan die heerlijke lange zomeravonden waar je met vrienden en familie lang zit te borrelen of bbq’en. Een verzorgde tuin waar kinderen in kunnen spelen en waar je lekker tot rust kunt komen. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin er verzorgd en uitnodigend uit ziet? Met een paar essentiële musthaves zorg jij voor een geweldige tuin!

Zaai op tijd mooie bloemen en planten

De zomer komt eraan, zorg er daarom voor dat je op tijd nog een paar mooie bloemen en planten zaait. Er is niets mooier dan kleine knopjes en bloesems op te zien komen in de lente. Een tuin is natuurlijk vrij saai met enkel wat gras. Creëer eenvoudig kleur en leven in je tuin met een aantal mooie bloemen of planten. Een mooie tuin is heus niet enkel weggelegd voor mensen met groene vingers.

Houd het gras eenvoudig bij met een robotmaaier

Een verzorgde tuin begint met een verzorgd gras. Een strak gemaaid groen grasveld biedt een mooie basis voor een geweldige tuin. Maar het gras bijhouden, kan een vervelend taakje zijn. Je bent niet alleen bezig met het maaien, maar ook is het belangrijk om de randen netjes af te knippen. Wil je hier liever niet langer energie en tijd insteken? Ga dan voor een robotmaaier. Het enige wat je hoeft te doen, is het de robotmaaier aan te zetten en hij doet het werk volledig voor je.

Verzorg het gras, planten en bloemen met voldoende water met een tuinslang

De Nederlandse zomers staan bekend om hun regen, maar er zijn zeker ook zeer droge periodes. Zodra de natuur niet genoeg water krijgt, zal het snel gaan verdrogen en langzaam dood gaan. Ten eerste is dit natuurlijk zonde van deze prachtige bloemen en planten die je gepland hebt, maar daarnaast ziet een geel gras veld er ook niet heel mooi uit. Een goede lange tuinslang is hiervoor een essentiële musthave. Vele tuinslangen komen ook met diverse opties waardoor je eenvoudig grote oppervlaktes gelijkwaardig kan bewateren.

Zorg voor mooie stijlvolle tuinmeubels

Een echte musthave voor een verzorgde en uitnodigende tuin, zijn tuinmeubels. Ga voor een mooie loungeset met een tafel, stoelen en een bank. Vaak zijn deze tuinsets ook apart te gebruiken wat ideaal is voor iedere situatie. Investeer in comfortabele meubels zodat je in de zomer heerlijk kunt zonnen en ontspannen. Daarnaast zijn vele kussens van tuinmeubels voorzien van plastic hoezen waardoor ze waterdicht zijn. Ideaal voor een Hollandse zomer!

Vergeet de tuinverlichting niet

Wanneer je lange zomeravonden in je tuin wilt doorbrengen, is verlichting essentieel. Een sfeervolle tuin wordt eenvoudig gecreëerd met je juiste verlichting. Ga voor lampen met een bewegingssensor die aangaan wanneer je er langs loopt of ga voor gezellig lichtsnoeren die de gehele tuin subtiel verlichten. Er zijn tegenwoordig vele speciale tuinlampen verkrijgbaar die werken op zonne-energie. Ideaal op wat energie te besparen!