...

Bert Gabriëls: “Dit jaar gaan we voor een 3de eindejaarsconference”

Humorist Bert Gabriëls: “Dit jaar gaan we voor een 3de eindejaarsconference, met volle zalen waar iedereen luidop kan meelachen met de actualiteit!” Als je goed naar hem kijkt en luistert, merk je dat stand-up comedian Bert Gabriëls nog aan het bekomen is van het voorbije jaar. Het was voor Bert een rollercoaster van emoties. Het jaar begon nochtans met een goedgevulde agenda en wat eindemaandsconferences in aanloop naar zijn 2de eindejaarsconference. Maar toen kwam corona en buiten wat kleinschalige optredens voor een beperkt publiek in de zomermaanden, hakten de maatregelen er ook bij hem stevig in. Zijn Nederlandse theatertournee werd in het voorjaar voor onbepaalde tijd uitgesteld. In Vlaanderen werd het actualiteitsoverzicht in de zalen met één jaar doorgeschoven. “Het verplaatsen en de onzekerheid vond ik niet leuk.

Bert Gabriëls
(Foto: Johannes Vande Voorde)

Bert Gabriëls is geen zwartkijker

Ik ben gelukkig geen zwartkijker of opgever, waardoor ik snel mijn 2de adem vond. Die resulteerde in een livestream en een studioversie van de #Eindejaars. Dat gebeurde met de hulp van Johnny Trash en factchecker Jeroen Verdick. Veel slapen zat er niet in, want we hebben allemaal keihard doorgewerkt. Het was spannend, omdat we vooraf bijna niets konden uittesten. We hadden dus geen idee hoe het publiek erop zou reageren, maar het is ontzettend goed meegevallen. Het filmpje rond de Vivaldi-coalitie ging viraal en is ondertussen massaal geretweet en al meer dan 32.000 keer bekeken. Alle filmpjes doen het goed op de sociale media, ook het coronaproof dansen, want dat is ook één van de hoogtepunten van de voorstelling.

tongue-in-cheek de specialiteit van Bert Gabriëls

Niet alleen het publiek, ook de recensenten zijn na afloop van Bert Gabriëls zijn 2de #Eindejaarsconference bijzonder enthousiast. “De formule van Bert Gabriëls lijkt eenvoudig – toon een krantenknipsel en zeg er iets over – maar je hebt er wel goeie grappen voor nodig én de juiste ironische toon, als de titels geen verdere commentaar behoeven. Dat laatste is een specialiteit van Gabriëls: tongue-in-cheek voorlezen en kijken. En de grappen zijn scherper dan ooit, over Reuzegom, naaktfoto’s, de erkenning van het boeddhisme en andere randfenomenen die ons land het voorbije jaar bezighielden”, schreef journalist Karel Michiels in De Standaard.

Bert Gabriëls gaat voor 3e eindejaarsconference

Complimenten die Bert en z’n team dankbaar in ontvangst namen. “Dit jaar gaan we voor een 3de eindejaarsconference, maar dan eentje met volle zalen, waar iedereen luidop kan meelachen met de actualiteit. Met het vaccineren in het vooruitzicht, moet dat de doelstelling zijn. Hoe de voorstelling er naast de actualiteit inhoudelijk gaat uitzien, weet ik nog niet, maar vermoedelijk zal deze in het verlengde liggen van het studioprogramma dat we hebben gemaakt. De mensen gaan dus nog meer krijgen dan alleen maar Bert Gabriëls die door het nieuws fietst (lacht).

De integrale versie van Bert Gabriëls zijn 2de eindejaarsconference met Johnny Trash en Jeroen Verdick is nu beschikbaar via Streamz.

Je kan Bert Gabriëls ook volgen op Facebook en Instagram.

Bert Gabriëls: “Dit jaar gaan we voor een 3de eindejaarsconference" - Logo House Of Entertainment