...

Handige tips voor elke wijnliefhebber

Handige tips voor elke wijnliefhebberOf je nou een echte wijnkenner bent of puur en enkel alleen een liefhebber, wijn drinken doe je in beide gevallen natuurlijk graag. Er zijn hierbij diverse wijn tips die je in kunt zetten om je leven als wijndrinker te verbeteren. Dit zijn eigenlijk heel eenvoudige trucs waar je naar alle waarschijnlijkheid nog nooit eerder aan gedacht hebt. Gelukkig hebben andere mensen dit al wel gedaan. De onderstaande tips zijn dan ook zeker ideaal om zelf toe te passen, maar ook als je een keer samen met familie of vrienden tijdens een avondje aan de wijn zit. 

Serveren

Als je de wijn koel wilt houden tijdens het drinken in het glas dan kun je eigenlijk best ijsblokjes gebruiken. Mogelijk kan dit wel leiden tot verdunde wijn, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Je zou dan gebruik kunnen maken van bevroren druiven, maar ook van wijnblokjes die je van tevoren hebt ingevroren. Dit zal hetzelfde effect hebben als de ijsblokjes, het zou zelfs lekkerder kunnen zijn. Bovendien zal de wijn niet aangelengd zijn. Het toevoegen aan fruit aan een fles wijn kan daarnaast ook slim zijn als je het drankje normaal niet echt lekker vindt. Fruit zal natuurlijk smaak afgeven, dus de smaakbeleving zal intenser zijn. Mogelijk vind je die goedkope en vieze wijn dan toch nog lekker.

Kurk in de fles

Als je een prachtige fles wijn opent dan kan er wel iets misgaan: kurk in de fles. Dit hoeft geen reden tot paniek zijn. Met behulp van een koffiefilter kun je namelijk de kurk rechtstreeks uit je wijn filteren. Je kunt de wijn dus door het filter schenken in je glas. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een klein vergiet samen met het filter. Zo kun je de wijn dan overschenken in een andere fles die je nog had staan. Door dit te doen zul je dus geen last hebben van kurk in je glas wijn. Neem dus een koffiefilter mee in je Rains rugzak.

Bewaren

Als je bang bent dat de bubbels eraf gaan nadat je een fles wijn hebt geopend dan kun je deze eerst bewaren met de wijnstoppers. Heb je zo’n stopper niet bij de hand? Spoel de prosecco of champagne dan niet direct door de gootsteen. Er is namelijk een trucje die je in kunt zetten om de fles alsnog te bewaren met bubbels. Dit doe je door een lepel met de steel naar beneden in de fles te stoppen. De volgende dag zal de inhoud dan nog net zoveel bubbels hebben. Daarnaast is het sowieso slim om de fles wijn te bewaren in een zogeheten wijnklimaatkast. Door dit te doen kun je de wijn op de perfecte temperatuur bewaren in de wijnkast.

Koelen

Je bezoek gaat over 20 minuten arriveren. Op de valreep heb je nog een goede fles witte wijn gekocht, maar helaas is deze nog op kamertemperatuur. Je zult de wijn in een wijnkoelkast niet zo snel meer op temperatuur krijgen. Geen paniek! Met een stuk keukenrol kun je de fles wijn namelijk alsnog op een snelle manier koelen voordat de visite arriveert. Je doet dit door het vel keukenrol nat te maken. Wikkel dit vervolgens om de wijnfles, waarna je het 20 minuten in de vriezer moet plaatsen. De fles wijn zal dan perfect gekoeld zijn en dus klaar om te drinken. Heb je minder tijd? Gebruik dan een koelemmer die je hebt gevuld met koud water, ijs en zout. Je wijn zal dan binnen maximaal 10 minuten heerlijk op temperatuur zijn.