...

4 tips bij het kopen van een wandelwagen

4 tips bij het kopen van een wandelwagenEen goede wandelwagen is een van de eerste dingen waar je aan denkt wanneer er een kindje op komst is. Je haalt het allicht al in huis vooraleer de ooievaar goed en wel is geland. Ben jij van plan om een wandelwagen te kopen? Lees dan deze 4 tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Tip 1. Kies in functie van je persoonlijke situatie

Het is heel moeilijk om te zeggen welke wandelwagen de beste is. Dat komt omdat veel afhankelijk is van waar en hoe je de wandelwagen gaat gebruiken. In de stad wil je bijvoorbeeld een wendbare wandelwagen die fijn aanvoelt, zeker als je het openbaar vervoer neemt en vlot op en af de bus of de tram moet kunnen. Als je daarentegen vooral in het bos gaat wandelen, heb je grotere wielen nodig.

Sommige fabrikanten focussen echt op één doelgroep, maar er zijn er ook die uiteenlopende modellen maken. Dat laatste zal je bijvoorbeeld merken wanneer je wandelwagens van het merk Stokke kinderwagens vergelijkt.

Tip 2. Kies meteen voor een 3-in-1-kinderwagen

Het is natuurlijk net zo handig als je een wandelwagen meerdere jaren kan gebruiken. Anders moet je die voortdurend vervangen, lopen de kosten op en dat is uiteraard evenmin goed voor het milieu. Daarom is een 3-in-1-kinderwagen of een combiwagen een beter idee. Bij zo’n 3-in-1-kinderwagen heb je een frame waarop je een reiswieg, kinderwagenbak en een inzet kan plaatsen. Ook de autostoel kan je er vaak op monteren, maar daarvoor heb je dan weer een adapter nodig.

Tip 3. Houd rekening met toekomstplannen

Als er een tweede kindje op komst is of wanneer je niet genoeg hebt aan één kindje en al zeker bent dat het er ooit wel van komt, kan je maar beter meteen een duowandelwagen kopen. Er zijn ook duowagens die je single kan gebruiken en later eenvoudig kan ombouwen. Door nu al te anticiperen, hoef je later niet opnieuw een wandelwagen te kopen.

Tip 4. Houd rekening met je lichaamslengte

Veel mensen focussen op het comfort van het kindje, wat natuurlijk een goed idee is, maar kijk ook even naar jezelf. Veel wandelwagens zijn gemaakt voor mensen met een gemiddelde lichaamslengte. Als jij groter bent, wandelt het niet altijd even comfortabel en kan je je kindje niet altijd zien. Er bestaan echter ook wandelwagens met een verstelbare duwbeugel. Ook een wandelwagen die zelf wat groter is uitgevoerd, is een pluspunt. De Stokke Trailz of de Stokke Xplory zijn heel geschikt. Bekijk meer wandelwagens voor grote mensen via Wandelwagens.be.