...

Volgend jaar nieuwe single van Guus Meeuwis en Diggy Dex

In ‘Volgend jaar’ blikken Guus Meeuwis en Diggy Dex terug op 2020: “Er zit veerkracht in dit liedje. Mooi toch!”. Zanger Guus Meeuwis en rapper Diggy Dex doken voor het vijfde achtereenvolgende jaar de studio in om een eindejaarslied op te nemen. In “Volgend Jaar” beoordeelden de twee de Corona 2020. Het was moeilijk, maar we zijn erg tevreden met het resultaat.

Volgend jaar nieuwe single van Guus Meeuwis en Diggy Dex - Hoes Guus Meeuwis FT Diggy Dex Volgend jaar scaled

Eva de Roovere

Guus Meeuwis en Diggy Dex hoeven we in Vlaanderen voor te stellen. Meeuwis is bij ons bekend en heeft nummers als  “Het is een nacht” en “Per spoor”. Nummers die Guus schreef tijdens zijn studie in Vlaanderen in de jaren 90. Daarna veroverde de muziek van een van de meest populaire Nederlandse groepen al snel Vlaanderen. Jaarlijks nemen veel landgenoten deel aan het “Groots met zachte G Concert” van Guus in het PSV Stadion in Eindhoven. Zijn recent verschenen album “Share so many” en single “Real Men” vielen ook in de smaak. Diggy Dex en Eva de Roovere brachten het duet “Sleep Well” uit (wat sowieso geweldig is), en verscheen onmiddellijk op de muziekkaart van Vlaanderen. Diggy is samen met Milow een van de smaakmakers van het meest recente seizoen van “Best Singer”.

Aan tafel

Normaal beginnen ze met alle feiten op te schrijven die er zich het voorbije jaar afspeelden en maken ze daar een liedje van. Doch deze keer zijn ze eerst coronaproof aan tafel gaan zitten om te bespreken hoe het gekke jaar 2020 hen bevallen is. “We zaten te praten om inspiratie te krijgen voor dit nummer en steeds weer kwamen we bij de vraag uit: hoe vang je dit jaar? Ook omdat het voor mij persoonlijk nog steeds heel dubbel is allemaal en ik nog steeds heel moeilijk mijn handen om deze coronacrisis kan krijgen. Er is zoveel gebeurd”, zegt Diggy.

Veerkracht

We wilden dicht bij onszelf blijven en misschien kun je dit jaar ook helemaal niet verwoorden in drie en een halve minuut. De tekst van ‘Volgend jaar’ heeft volgens ons een herkenbaar karakter, ook al beseffen we dat straks ieder op z’n eigen manier zal terugblikken op 2020. We willen met dit nummer proberen uit te leggen wat het met ons gedaan heeft, wat ons gevoel is en wat wij missen. Er zit ook veerkracht in het liedje, dat vind ik dan ook weer mooi”, zegt Guus Meeuwis.

De single ‘Volgend jaar’ (Tabee 2020) van Guus Meeuwis en Diggy Dex verscheen op House of Entertainment onder licentie van Modestus Records en is vanaf nu beschikbaar op alle digitale platformen.

Volgend jaar nieuwe single van Guus Meeuwis en Diggy Dex - Logo House Of Entertainment