...

Dilbeek ontvangt opnieuw 10 000 voorjaarsbollen

Dilbeek ontvangt opnieuw 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden. Omwille van de goede verstandhouding met de gemeente Dilbeek, schenkt het kasteel ook dit jaar 10 000 voorjaarsbollen. De organisator zegt: ‘Dit is om onze mooie gemeente nog meer op te fleuren en kleur te geven in de lente. Het is ook een mooi uithangbord voor de jaarlijkse bloemententoonstelling ‘Floralia” die ieder jaar op het kasteeldomein plaats vindt. De bloembollen zullen verspreid worden over de gemeente Dilbeek. In de periode april-mei 2021, zullen daardoor vooral tulpen, narcissen en hyacinten in bloei staan. De schenking van de bloembollen had plaats op 8 december 2020 aan het gemeentehuis van Dilbeek. Het was burgemeester Segers die deze bloembollen mocht in ontvangst nemen uit de handen van de bewoners van het kasteeldomein Groot-Bijgaarden.

Het kasteel van Groot-Bijgaarden schenkt 10000 bloembollen
Burgemeester Willy Segers ontvangt de eerste bloembollen (Foto: I.F)

Internationaal bekend

Vorig jaar werd er vooral aangeplant in centrum Dilbeek en de wijk Loveld in Schepdaal. Dit jaar wordt een groot deel van de bollen geplant in de stationswijk ter hoogte van de Zuurweide en en in de wijk Zuurweide zelf. Verder nog in de zone rond de kerk van Itterbeek. De Floraliën die ieder jaar een massa volk lokken naar het kasteeldomein Groot-Bijgaarden zijn inmiddels internationaal bekend. Deze bloemententoonstelling zorgt ervoor dat Groot-Bijgaarden en bij uitbreiding Dilbeek beiden gelegen in het Pajottenland in binnen- en buitenland bekend raken.

Dilbeek ontvangt opnieuw 10 000 voorjaarsbollen - IMG 0762

Parel van het Pajottenland

Dilbeek wordt ook “de parel van het Pajottenland” genoemd en maakt deel uit van de provincie Vlaams-Brabant gelegen vlak tegen Brussel. Het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden is naast de watermolen en het kerkje van Pede zeker een grote toeristische trekpleister. Omwille van de Coronacrisis is dit jaar de bekende bloemententoonstelling niet kunnen doorgaan. Men hoopt dan ook dat volgend jaar de pandemie tot het verleden zal behoren, en dat men terug zal kunnen overgaan tot het organiseren van deze unieke bloemententoonstelling op een al even unieke locatie dat dit kasteeldomein toch is.

Volgend jaar zal de lente bloemententoonstelling Floralia op het kasteeldomein Groot-Bijgaarden doorgaan van 3 april tot en met 2 mei 2021.

meer info