...

Parels en Duetten, Steve Tielens stelt nieuw album voor

Steve Tielens pakt verrassend uit op nieuw album ‘Parels & Duetten’. Prachtige duetten met o.a. Jo Vally, Wendy Van Wanten, Dennie Christian, Betty, Salim Seghers, Celien Hermans, Michael Lanzo en Eveline Cannoot. Corona zorgde voor het nodige uitstel van de release. Maar Steve Tielens kon niet langer wachten om zijn fans te plezieren en een muzikaal hart onder de riem te steken. Dus pakt hij op zijn nieuwe album ‘Parels & Duetten’ uit met verrassende duetten met een keur aan Vlaamse en Nederlandse collega’s.

Parels en Duetten, Steve Tielens stelt nieuw album voor - Hoes Steve Tielens Parels en Duetten

polonaisekoning

De polonaisekoning en ambiancemaker pur sang loste in aanloop naar de release van dit nieuwe album reeds het sfeervolle duet ‘Ga je vanavond met me mee’ met de Nederlandse José Sep. Hij stond ook in de hitlijsten met ‘Jij hoort bij mij’, de pakkende duetsingle waarvoor hij Wendy Van Wanten wist te verleiden. Hij bracht ook met mede-ambiancebeest Filip D’haeze de instant meezinger en après-ski knaller ‘Dikke Scheisse’ uit. Samen met de 8-jarige Kayleigh wist hij de gevoelige snaar te raken met het intense duet ‘Sterrenkind. Samen met Salim Seghers bestormt hij de hiltijsten met ‘Dat goed gevoel’. De cover van de gelijknamige hitsingle van Frank Dingenen en Niels William uit 1991.

meeslepende duetten

Met ook nog meeslepende duetten met collega’s als Jo Vally, Betty, Michael Lanzo, Helemaal Hollands, Eveline Cannoot, Celien Hermans, Siham en Dennie Christian, levert Steve Tielens letterlijk een pareltje van een cd af! “Normaal zouden we dit album al op 17 maart hebben uitgebracht, gekoppeld aan een feestelijke presentatie ervan met alle nodige toeters en bellen. Maar door de uitbraak van de coronapandemie, met de sluiting van horeca en dergelijke als gevolg, namen we de beslissing om de release uit te stellen”, zo vertelt Steve Tielens.

Enorm Dankbaar

 “Ondertussen zijn we 8 maanden verder en ik kon echt niet langer wachten om dit album uit te brengen. Enerzijds door de enthousiaste reacties van de mensen op de singles die we in tussentijd uitbrachten. Ook de vraag, of zeg maar gerust ‘luide roep’ van de fans om het volledige album. Anderzijds ook omdat ik er zo verschrikkelijk trots op ben. Ik ben al mijn gewaardeerde collega’s enorm dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan dit verhaal.

Muzikaal Project

‘Parels & Duetten’ blijft niet enkel bij een album. Het is een prachtig muzikaal project dat zijn verlengde kent in een tournee door Vlaanderen. We kijken er al naar uit om ‘Parels & Duetten’ live te mogen brengen met muzikanten of live on tape. Maar liefst in een spetterende productie en show, zodra dat weer kan en mag. Ik hoop dat dit album de mensen ondertussen wat troost en afleiding kan bezorgen in deze moeilijke en bijzondere tijden”, besluit Steve.

Ment TV

Eergisteren (maandag) stelde Steve Tielens zijn nieuwe project en album voor bij Ment TV. Dat gebeurde tijdens een twee uur durende live uitzending met presentator en duetpartner Filip D’haeze, waarin ook tal van andere duetpartners de revue passeerden. Steve zorgde zelfs voor ‘Parels & Duetten’-mondmaskers voor zijn collega’s.

Parels en Duetten, Steve Tielens stelt nieuw album voor - Steve Tielens Parels en Duetten groepsfoto
(v.l.n.r) Celien Hermans, Eveline Cannoot, Filip D’haeze, Steve Tielens, Sammy Moore, Michael Lanzo, Salim Seghers, Jo Vally (Foto: Buzzard)

‘Parels & Duetten’, het nieuwe album van Steve Tielens, is HIER verkrijgbaar op alle grote download- en streamplatforms.

Tracklist ‘Parels & Duetten’
1. Steve Tielens & Wendy Van Wanten – ‘Jij Hoort Bij Mij’
2. Steve Tielens & Jo Vally – ‘De Liefdeswind’
3. Steve Tielens & Michael Lanzo – ‘Blijf Bij Mij’
4. Steve Tielens & Eveline Cannoot & Celien Hermans – ‘Mijn Hart Zegt Niet Veel’
5. Steve Tielens & Dennie Christian – ‘Ieder Voor Allen’
6. Steve Tielens & Salim Seghers – ‘Dat Goed Gevoel’
7. Steve Tielens & Sammy Moore – ‘Manuella’
8. Steve Tielens & Helemaal Hollands – ‘Delilah’
9. Steve Tielens & Jose Sep – ‘Ga Je Vanavond Met Me Mee’
10. Steve Tielens & Siham – ‘Zaterdagnacht’
11. Steve Tielens & Filip D’Haeze – ‘Dikke Scheisse’
12. Steve Tielens & Betty – ‘Deze Nacht Gaat Het Gebeuren’
13. Steve Tielens & Helemaal Hollands – ‘Michaela’
14. Steve Tielens & Kayleigh – ‘Sterrenkind’

Parels en Duetten, Steve Tielens stelt nieuw album voor - Logo Buzzard 3