...

Binck Bank Tour 2020 start in Blankenberge coronaproof

De Binck Bank Tour 2020 start in Blankenberge coronaproof. De Binck Bank Tour startte gisteren in Blankenberge anders dan anders dit natuurlijk omwille van corona. Daarom werd beslist de startplaats te veranderen. Terwijl andere jaren steeds gekozen werd voor de grote markt, werd er nu omwille van corona uitgeweken naar de parking van Sea Life Center gelegen aan de Koning Albertlaan I. Er werd voor deze plaats gekozen omdat er geen publiek toegelaten was voor de ploegvoorstelling omwille van corona.

Geen publiek

Binck Bank Tour 2020 start in Blankenberge coronaproof - IMG 5673

Dat er zo goed als geen publiek toegelaten werd viel ons onmiddellijk op toen we de nieuwe startplaats betraden. Zonder bewijs kwam je er zelfs niet in. Aan de ingang stonden stewards die dit nauwgezet controleerden. Wie geen toelating had werd vriendelijk maar zonder pardon de toegang tot de startplaats geweigerd. Toen we plaats namen voor het podium waar de ploegvoorstelling zou doorgaan had dat iets onwaarschijnlijks. Buiten een paar journalisten, genodigden en één VRT camera vielen er voor het podium geen supporters of nieuwsgierigen te bekennen. Het weinige publiek dat toch afgezakt was stond veilig en wel op de Koning Albert I laan.

Binck Bank Tour 2020 start in Blankenberge coronaproof - IMG 5704

Ploegvoorstelling coronaproof

De ploegvoorstelling verliep ook helemaal anders dan dat we gewoon zijn. Alvorens de renners op het podium toegelaten werden, werd ook hun temperatuur gemeten (zie foto). Als dat in orde was wisten ze meteen dat ze mochten starten. Op het podium zelf stond een flacon met handgel om hun handen te ontsmetten alvorens op het podium plaats te nemen. De helft deed dat dan ook en de andere helft liep het gewoon voorbij. En zo ging het langzaam maar zeker richting 13.30u het uur waar het startschot zou worden gegeven.

Binck Bank Tour 2020 start in Blankenberge coronaproof - IMG 5663
((Temperatuur wordt gemeten)

Valpartij

Om 13.30 stipt gaf schepen Nadia Cloetens in gezelschap van burgemeester Daphné Dummery zonder problemen het startschot voor de eerste etappe die na 132,1 km zou aankomen in Ardooie. Geven we nog mee dat er 6 km voor de aankomst zich nog een valpartij voordeed waarvan o.a. Naesen, Biermans en Steels de grootste slachtoffers waren. Voor deze twee laatsten betekende dit meteen het einde van de Binck Bank Tour. De spurt met een uitgedund peleton werd uiteindelijk gewonnen door Jasper Philipsen voor Mads Pedersen. De tijdrit morgen in Vlissingen gaat omwille van de coronamaatregelen niet door en wordt vervangen door een rustdag.

Voor meer foto’s klik hier