...

Blankenberge opnieuw wielergek

-Blankenberge 13 augustus 2019- Deze ochtend was het weer zover, naar jaarlijkse traditie ontving Blankenberge voor de derde keer de start van de Binckbank tour. Tot voor een paar jaar gold nog steeds de naam van Ronde Van België. Het officiële vertrek op de grote markt van Blankenberge was voorzien om 12.30u. Maar reeds vanaf 11u stonden al dichte drommen mensen te wachten om een glimp van het wielercirkus te kunnen beleven. Ook het aankomen van de ploegbussen en het klaarzetten van de fietsen door de mecaniciens was voor velen een heel gebeuren.

Blankenberge opnieuw wielergek - DSC 3065

Maarten Tjallingi en Eddy Planckaert waren uiteraard ook in Blankenberge de gastheren van de Binckbank tour. Vooral Eddy is nog steeds heel populair bij het Vlaamse publiek en ging dan ook telkens breed glimlachend met iedereen die er om vroeg  op de foto. Iedereen probeerde op de grote markt van Blankenberge een glimp van zijn of haar idool op te vangen. Alle grote namen passeerden de revue; Jurgen Roelandts, Greg Van Avermaet, Jasper stuyven, Zdenek Stybar, Philip Gilbert, Oliver Naesen… zovele bekende en minder bekenden kwamen de aanwezigheidslijst op het podium tekenen.

Blankenberge opnieuw wielergek - DSC 3444

Toen de Lotto-Soudal ploeg op het podium verscheen werd er even een ingetogen moment van stilte gehouden ter ere van de pas overleden Bjorg Lambrecht. Deze jonge beloftevolle wielrenner die vorige week overleed ten gevolge van een zware val in de Ronde Van Polen zou ’s anderendaags in Knesselare ten grave worden gedragen. Op dat moment kon je bijna een muis horen lopen, nadien werd de stilte doorbroken door een luid applaus van het talrijk opgekomen publiek. Daarna ging de ploegenvoorstelling gewoon verder en werd er nog Happy Birthday gezongen voor twee renners die op 13 augustus jarig zijn.

Blankenberge opnieuw wielergek - DSC 3262

Zo gingen we langzaam maar zeker richting 12.30u, het vooropgestelde uur van vertrek in Blankenberge. Het was Blankenbergs burgemeester Daphné Dummery die ietwat met een bang hart het startpistool mocht hanteren en stipt om 12.30u het schot loste waarop gans de wielermeute zich op gang trok voor de tweede rit die zou eindigen in Ardooie en waar de Ier Sam Bennett zijn tweede overwinning op rij zou behalen. Benieuwd wie de eindwinnaar zal worden maar dat weten we pas op zondag.

Blankenberge opnieuw wielergek - DSC 3548 2

Voor meer foto’s klik hier