...

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach

-Middelkerke 10 augustus 2019- Het Nostalgie Beach Festival streek zaterdag weer neer in Sportpark de Krokodiel.  “Elk jaar voelen we dat het festival groeit aldus sales manager Vincent Vinck. Met onze radiozender zijn we zelfs de sterkste groeier in onze doelgroep van 30- tot 54-jarigen. Dit succes hebben we mede te danken aan de realisatie van het Nostalgie Beach Festival, dat nu al voor de zesde keer plaatsvindt.” Met toppers als Clouseau en Status Quo” was het niet verwonderlijk dat de voorverkoop liep als een trein.  In voorverkoop werd de 13.000, het aantal van verleden jaar vlotjes overschreden.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - P1130854

Het festival werd dit jaar afgetrapt iets later dan voorzien door The Nostalgie All-Stars en dat terwijl de vele toeschouwers nog aan het toestromen waren. Sommige van de nummers werden al luidkeels meegezongen, alhoewel we moeten bekennen dat sommigen op dat moment nog moesten wakker worden. Dat was al helemaal anders bij het optreden van de volgende formatie niemand minder dan Wet Wet Wet. Hun gekende hits werden op dat moment al luidkeels meegezongen. De immer ravissante Nostalgie presentatrice Evy Gruyaert mocht dit jaar de honneurs waarnemen om de verschillende groepen aan te kondigen een opdracht die ze met brio vervulde.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 2045

Na de formatie Big Country was het de beurt aan het eerste top moment van de dag. Een oorverdovend applaus en gejoel steeg op toen de gebroeders Wouters het podium betraden en “brandweer” inzetten. Geen enkele festivalganger kon blijven stilstaan bij de verschillende nummers van Clouseau. er werd gedanst en meegezongen dat het een lieve lust was. En natuurlijk mocht “Anne” niet ontbreken. Clouseau geniet momenteel van een sabbatjaar dus was dit optreden voor de fans in Middelkerke mooi meegenomen.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 2130

Na Couseau was het de beurt aan Ficher-Z deze formatie heeft amper nog een introductie nodig. al hun bekende nummers passeerden de reveu tot grote vreugde van het talrijk opgekomen festivalpubliek. Met de uit duizenden herkenbare stem van frontman John Watts, bracht het Britse Fischer-Z de hoogdagen van de new wave terug naar Middelkerke. Ook in 2019 klinken hits als ‘So Long’, ‘The Worker’ en ‘Marliese’ nog steeds even fris als vanouds en werden luidkeels meegezongen door de ganse festivalweide.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 6157

Met het synth-pop duo Soft Cell werd Marc Almond één van de grootste 80’s iconen uit de geschiedenis. Hun single ‘Tainted Love’ brak in 1981 alle verkooprecords en zit sindsdien in het collectieve geheugen van zowat alle generaties. Intussen verkocht Marc Almond al 30 miljoen verkochte platen, dat zegt iets over zijn muzikale capaciteiten. Van Soft Cell heeft Marc ondertussen definitief afscheid genomen. Maar als geboren showman gaat hij solo verder met zijn ‘Hits and Pieces Tour’. “Say Hello Goodbye”, “Something’s Gotta Hold Of My Heart” zijn maar enkele nummers die hij in Middelkerke ten gehore bracht.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 2196

En dan was het tijd voor de tweed top-act van het festival en vol trots kon Evy dan ook de heren van status Quo onder een luid applaus op het podium roepen. Toen Bob Geldof in 1985 Live Aid organiseerde, kon hij maar één band bedenken die als opener meteen de boel in lichterlaaie zou kunnen zetten: Status Quo! Na een carrière van bijna 50 jaar doen ze dat nog steeds overal waar ze komen zo ook in Middelkerke. In 2019 toeren ze door heel Europa, maar in ons land passeerden ze enkel maar bij Nostalgie op het Nostalgie Beach Festival.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 6407

Het sluiten van het festival was dit jaar normaal weggelegd  Als vervanger werd dan ook gekozen voor de Britse dansproducent Adamski – echte naam Adam Tinley – van de nummer 1-hit ‘Killer’, die hij samen met Seal maakte in 1990. Adamski bracht het nummer oorspronkelijk instrumentaal uit waardoor Seal een manier vond om zijn demo-tape door te geven aan . Het resultaat was het wereldwijde succes met ‘Killer’. Wereldwijd ging de single miljoenen keren over de toonbank. Sindsdien is Adamski een begrip in de Britse elektronische dansmuziek. Kortom, het ideale slot van het Nostalgie Beach Festival!

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 6448

Voor Adamski mocht afsluiten was er nog even tijd om de inmiddels jarige Evy Gruyaert in de bloemetjes te zetten. Een kistje wijn met in gouden cijfers een vier en een nul verraadden dadelijk hoe jong ze werd. Door het publiek werd ze vergast op een samenzang van happy birthday. En dan was het de beurt aan Adamski om rond 1 uur het festival 2019 af te sluiten. Normaal was dit voor Maxi Jazz, maar deze kon om gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - P1130919

Vatten we het Nostalgie Beach festival nog even samen: 15.000 toeschouwers, geen noemenswaardige incidenten, een spatje regen met geregeld stevige windstoten. Veel liters drank en kilo’s maar vooral genieten van bekende groepen en nummers. dus afspraak volgend jaar voor de zevende editie van het Nostalgie Beach festival, wij kijken er alvast naar uit.

Ondanks winderig weer toch 15.000 festivalgangers op Nostalgie Beach - IMG 2043

voor meer foto’s klik hier