...

Zomerse plaagdieren

Zomerse plaagdierenZomerse plaagdieren

Mensen associëren zomer met zon, plezier, vakanties en buiten op een terrasje genieten van een drankje. Toch is er een onvermijdelijk en onmiskenbaar nadeel dat hand in hand gaat met dit seizoen: ongedierte.

In de zomer vieren heel wat insecten en ongedierte hoogtij in het warmere, zwoele weer. Huiseigenaren en huurders zien in de zomer dan ook vaak een grote toename aan muggen, kakkerlakken, muizen en mieren in deze zomermaanden. Hoewel deze plagen een natuurlijk onderdeel van het seizoen zijn, betekent dit niet dat ze een natuurlijk onderdeel van je huis moeten zijn.

Wat voor ongedierte kom je zoal tegen in de zomer en wat kan je ertegen beginnen?

Vliegen

Tijdens de zomer kunnen we al wel eens last hebben van huisvliegen of fruitvliegjes. Vliegen zijn erg irritant. Ze zoemen maar wat rond en op de een of andere manier ontsnappen ze altijd aan de vliegenmepper.

Daarnaast planten vliegen zich enorm snel voort. Wanneer je denkt dat je alle vliegen uit je keuken of woonkamer hebt verwijderd, staat er reeds een nieuwe generatie klaar om ons het leven zuur te maken.

Vooral fruitvliegjes zijn erg hardnekkig. Een fruitvliegjes plaag kan makkelijk tot in de herfst aanhouden. Daarom is het belangrijk dat je rijpe stukken fruit snel opeet en geen etensresten op het aanrecht laat rondslingeren in de zomer.

Wespen

Tegen het einde van de zomer zien we een sterke toename in de wespen populatie. Wanneer de wespen zich in het nest hebben voortgeplant en de koningin geen voedsel meer produceert voor de mannetjes, trekken de wespen er in grote getalen op uit om zich te voeden aan suikerige drankjes en zoete etenswaren.

Wespen zijn een erg irritante plaag die ieder jaar wel eens een barbecue verstoren. Daarnaast is het erg gevaarlijk om een wesp weg te jagen. Wespen staan erom bekend uit het niets aan te vallen. Wespensteken zijn verschrikkelijk pijnlijk en ieder jaar belanden er heel wat mensen in het ziekenhuis door een wespenaanval.

Een wespennest verwijderen is geen sinecure. Het is belangrijk dat je de hulp van een professional inroept. Ook wanneer je een groot aantal wespen in je tuin hebt rondvliegen bel je best een ongediertebestrijdingsbedrijf op.

Muizen

Tijdens de zomer zien we ook een toename aan het aantal muizen in huis. In de lente en zomer planten muizen zich namelijk voor en het is niet ongewoon dat deze nestjes zich in je spouwmuren of zolder bevinden.

Muizen zijn een irritante plaag – niet alleen omdat deze knaagdieren ziektes verspreiden, maar ook omdat muizen vaak aan hout en kabels knabbelen.

Wanneer je uitwerpselen van muizen in kasten of onder meubels tegenkomt bel je best direct een professional. Muizenpoep brengt namelijk heel wat gevaren met zich mee, vooral wanneer je pleine kindjes in huis hebt.

Bedwantsen

Heel wat Nederlanders en Belgen brengen in de zomer bedwantsen mee. Dit ongewild souvenirtje reist vaak mee in kleren of op de koffer van je hotel naar je slaapkamer.

Bedwantsen zijn een moeilijke plaag om te bestrijden. Niet enkel leggen deze wantsen eitjes op je bed en in de matras die erg moeilijk te verwijderen zijn, bedwantsen zijn ook erg talrijk en verstoppen zich graag in donkere hoekjes.

Bedwantsen voeden zich doorheen de nacht met bloed. Je wordt dan ook vaak wakker met jeukende wondjes en beten over heel je lichaam.

Dit ongedierte is erg moeilijk zelf te bestrijden. Het is dan ook aan te raden een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf onder de arm te nemen.

Mieren

Het komt niet vaak voor dat mieren je huis binnendringen, maar wanneer dit gebeurt bel je best direct een professionele verdelger op.

Mieren kunnen namelijk je huis aantasten en nare bacteriën verspreiden. Daarnaast zijn mieren altijd op zoek naar suiker en zoete voedingsstoffen. Het is dan ook niet ongewoon dat je tijdens een mierenplaag heel wat eten moet weggooien.

Zodra mieren je huis binnenkomen, is er weinig kans dat ze zelf weggaan – integendeel, door het aanwezige voedsel is de kans dat de kolonie groter wordt enorm.

Houtworm

Houtworm is de algemene term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de larven van alle houtkevers.

Het is erg onwaarschijnlijk dat je ooit houtworm larven zult zien. De larven zitten namelijk in het hout verborgen totdat ze zich een weg naar buiten kauwen.

Houtwormlarven tasten houten meubelen en boeken aan en kunnen zelfs (tuin)huizen gemaakt van hout erg onstabiel maken. Indien je een houtworm kever tegenkomt of een vermoeden hebt dat je te maken hebt met houtworm onderneem je best zo spoedig mogelijk actie.

Vlooien

Vlooien zijn een ware nachtmerrie voor heel wat dierenliefhebbers. Honden en katten hebben tijdens de zomer een grotere kans op vlooien en deze kleine insecten kunnen ook mensen terroriseren.

Vlooien zijn bloedzuigende insecten die vaak in de pels van dieren leven. Vlooien vinden het echter ook gezellig in bed, in de gordijnen, het tapijt of zelfs het meubilair. Net zoals de bedwantsen voeden vlooien zich aan bloed.

Vlooienbeten slaan vaak rood uit en jeuken erg hard. Zelf kan je een vlooienplaag niet bestrijden. Bel zo snel mogelijk een professioneel bedrijf.

De beste oplossing tegen ongedierte: ongediertebestrijding!

Hoewel er voor de meeste plagen en ongedierte middeltjes te koop zijn in de supermarkt bel je altijd best een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf op. Op die manier ben je er zeker van dat het ongedierte dood is en bestreden wordt.

Daarnaast geven heel wat ongediertebestrijdingsbedrijven een garantie. Zo kan je op beide oren slapen dat het ongedierte weg is.