...

Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over

Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over. Sfeer en gezelligheid, dat is waar muziek vandaag de dag om draait. De akoestische gitaar is helemaal terug. De harde beats die uit de draaitafels komen, zijn even van de radio verdwenen. Maar volgens de Belgische band zijn dancetracks meer dan enkel wat beats en dat willen ze  bewijzen met hun herwerking van Hot Right Now van DJ Fresh.

Uncle Phil

beats en synthesizers

Het originele, opzwepende, pompende Drum & Bass-nummer van DJ Fresh wordt vervangen. en dat door een melodieuze, akoestische, zomerse feelgood vibe. Uncle Phil brengt de pure song die verborgen zit onder de beats en de synthesizers naar voor. Het eindresultaat is een pareltje met evenveel Ibiza vibe als het origineel. Alleen sluit deze versie eerder aan bij een cocktail op een verlaten strandje, in plaats van in een overvolle discotheek, wat toch nog even niet toegelaten is.

Minder beats, meer Uncle Phil

Uncle Phil, die recent met hun herwerking van de 80’s-klassieker Dolce Vita een plaats in de Ultratip wisten te bemachten en op Spotify meer dan 100.000 streams behaalden, slaat met deze herwerking een ander pad in. “De 80’s-hit Dolce Vita hebben we net meer laten pompen om een jonger publiek kennis te laten maken met de de hits uit de 80’s. Met deze herwerking van ‘Hot Right Now’ doen we het omgekeerde. Generaties die geen fan zijn van dance muziek en dat vooral ‘boenkeboenkemuziek’ vinden, laten we nu kennismaken met de mooie nummers die verborgen zitten onder al dat computergeweld”, zegt drummer Jelle, die op het idee kwam om dit nummer te herwerken. “We hebben het arrangement wat aangepast en de harmonie helemaal anders opgebouwd, om die laidback, akoestische feel te geven.”

20.000 streams

We zijn in de eerste plaats een coverband. Voor ons was het een logische keuze om een cover te herwerken. Soms kriebelt het wel eens om zelf in de pen te kruipen, maar eigen geschreven nummers staan nog niet op de planning. Al zeggen we natuurlijk nooit nooit. ‘Hot Right Now’ is uitgekomen op 14 augustus en haalde binnen 14 dagen al meer dan 20.000 streams. Ook met ons vorige nummer ‘Dolce Vita’ haalden we na 3 maanden al meer dan 100.000 streams. Dat zijn voor ons ongelooflijke cijfers. We zijn dan ook meer dan gemotiveerd om herwerkte covers te blijven uitbrengen. Onze shows zijn verplaatst naar 2021. Het zou fantastisch zijn mocht iedereen onze versie van ‘Hot Right Now’ tegen dan meezingen! Wie weet worden onze moeders wel fan van DJ Fresh”, zegt een lachende Tina Schoutens, zangeres bij Uncle Phil.

Uncle Phil geeft dancehit Hot Right Now van DJ Fresh een coronaproof make-over - Logo Buzzard