...

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen door Belgische band Uncle Phil

80’s-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen, door coronatijd. Maar we zijn stilaan terug op weg naar het normale leven. De terrasjes kunnen opnieuw gevuld worden en de zonneschijn krijgen we er gratis bij. “We’re dancing like in a dolce vita” zou Ryan Paris zeggen. Woorden waarmee hij in 1983 één van de grootste zomerhits aller tijden scoorde. ‘Dolce Vita‘, zijn nummer dat het klein geluk verheerlijkt is vandaag, 37 jaar later, meer dan ooit relevant. En dat dacht de Belgische band Uncle Phil ook. De terugkeer van ʼt schoon leven is dan ook het ideale moment om een hedendaagse remix van deze Italo Disco hit uit de jaren 80 op de wereld los te laten.

Uncle Phil

De zomerse vibe van toen, de sound van vandaag

Uncle Phil, de band die met hun bewerking van ‘Crazy in Love’ van Beyoncé en Jay-Z meer dan 100.000 streams behaalde op Spotify, haalde deze keer de 80’s-classic door de blender. Het resultaat van Uncle Phil is een frisse combinatie van dance en funk, waaraan de juiste dosis Ibiza-beats werden toegevoegd. “Het eindresultaat van onze dance/funk-versie van ‘Dolce Vita’ ligt in lijn met de sound die we normaal live brengen. Nu we even niet kunnen gaan optreden, proberen we op deze manier een beetje party naar de mensen te brengen.

Een dansje in je bubbel kan geen kwaad, toch? Het is even doorbijten, maar we zitten allemaal in dezelfde storm die we nu eenmaal moeten trotseren. In onze band proberen we steeds van alles het beste te maken. We zijn dan ook optimistisch en geloven in het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’. Die positieve boodschap willen we ook met onze nieuwe single brengen. Ooit was het voor ons een doel om een eigen nummer uit te brengen. Nu we deze mijlpaal behaalden, kunnen we verder dromen. Graag willen we eens een show in het buitenland spelen. Een optreden in een hippe beachbar in Ibiza past perfect in dat plaatje”, zegt een glimlachende Tina Schoutens, zangeres bij Uncle Phil.

Videoclip

Ook voor de clip werden kosten noch moeite gespaard. De geanimeerde clip van de hand van Cinema 4D artiest Peter Serruys (@mr_eightyone), toont het verhaal van een speelgoedflamingo die een speelgoedhond probeert te versieren door de moves van een echte balletdanseres te imiteren. Op het einde van de clip vliegen de figuren terug de wijde wereld in. Toevallig is dat alleszins niet.

‘Dolce Vita’, de nieuwe single van Uncle Phil, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

80's-hit Dolce Vita nieuw leven ingeblazen - Logo Buzzard 2