...

Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz

De Hasseltse dj en producer Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz: “Zonder publiek…een vreemde ervaring.”

Geen festivalzomer, maar wel de nieuwe single ‘Sun Goes Down’ en in het najaar volgt nog zijn langverwachte debuutalbum.

De Belgische dj en producer Kenn Colt is als resident één van de smaakmakers in de Hasseltse Club Versuz. Door het coronavirus blijft de danstempel nog tot eind augustus gesloten. “Normaal werd het een topzomer, maar door de maatregelen rond het virus zijn alle dansfeesten en massa-evenementen verboden. Geen nieuwe doortocht op Tomorrowland of spelen op het Hongaarse Balaton Sound. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ik ben gestopt met de rekening te maken van de gesneuvelde opdrachten aldus Kenn Colt.

Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz - Kenn Colt.jpg 3
(Foto: House Of Entertainment)

HalloLimburg

Kenn Colt doorbrak vorige week de kalmte die al geruime tijd heerst over de site van het Hasseltse Park. Met enkele vrienden uit zijn bubbel nam hij in de ingang van Club Versuz 2 dj-sets op voor het TVL-programma #HalloLimburg. “Coronaproof, want uiteraard hielden we rekening met alle voorschriften. Het was een vreemde ervaring, want meestal sta ik binnen te draaien voor een dansende massa die zich komt amuseren. Een ingang zonder volk. Dat voelde in het begin heel onwennig aan, maar ik geef toe, ik heb me goed geamuseerd zegt Kenn . Het resultaat zijn 2 verrassende dj-sets van 2 keer 10 minuten, met een gevarieerde mix waar uiteraard mijn eigen nummers niet konden in ontbreken. In het TVL-programma #HalloLimburg worden de sets 2 maandagen na elkaar uitgezonden.”

Niet schieten

Met meer dan 20 miljoen streams, een massa volgers op zijn sociale media en de support van o.a. Fedde Le Grand, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix e.v.a. behoort Kenn Colt langzaam maar zeker tot de absolute top. “‘Sun Goes Downis een paar weken geleden uitgekomen. Dankzij het mooie weer van de voorbije weken, wordt mijn nieuwe single goed gedraaid en gestreamd. Het klopt dat 80’s icoon Nik Kershaw als originele uitvoerder mee aan de basis ligt. Maar eigenlijk heeft Stijn Coninx mij geïnspireerd, toen ik zijn film ‘Niet schieten’ zag en het nummer hoorde voorbijkomen. Met ‘Sun Goes Down’ heb ik er een eigen, frisse zomerse versie van gemaakt. Meteen ook een prima opwarmer voor mijn debuutalbum dat in het najaar verschijnt.

De nieuwe Kenn Colt-single ‘Sun Goes Down’ is al de 5de release die verschijnt op zijn eigen FEELS LIKE HOME-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

WEBSITE: www.kenncolt.com

INSTAGRAM: www.instagram.com/kenncolt

SPOTIFY: www.kenncolt.com/spotify