...

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen. Zomer in O.: Dinsdag speelt hij 2 keer in het Amfitheater van De Grote Post. Stand-up comedian Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen:“Ik hoop dat de Oostendse burgervader komt kijken. Hij is welkom!”

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen - Bert Gabriëls 4
5foto: House Of entertainment)

Eindemaandsconference

Na zijn geslaagde eerste #Eindejaarsconference was stand-up comedian Bert Gabriëls klaar voor een goedgevuld voorjaar, inclusief een tournee langs de Nederlandse theaterzalen, maar net als bij zijn collega’s stak het coronavirus daar een stokje voor en werd Bert verplicht om zich wat terug te plooien. Hij vulde de sociale media met druk bekeken en gedeelde eindeweeksfilmpjes, en ging weer tijdelijk aan de slag als jurist. Ondertussen klaart de hemel op voor de man die in Vlaanderen wereldberoemd werd dankzij het Canvas-programma ‘Zonde van de zendtijd’. Bert is klaar om het publiek opnieuw te laten lachen. Dat doet hij aanstaande dinsdag 2 keer, wanneer hij met zijn #Eindemaandsconference te gast is in het Amfitheater van De Grote Post voor ‘Zomer in O.

Eindejaarsconference

Toch wat gezonde stress, want het is van 18 maart geleden dat ik nog eens deftig op een podium heb gestaan voor een groot publiek. Ik maak graag filmpjes, maar dat kan je niet vergelijken met stand-up comedy. Je ziet en voelt onmiddellijk aan de reacties of iets werkt of niet, want in eerste instantie speel je voor de lach van het publiek. Het applaus is fijn, maar eerder bijkomstig”, zegt Bert Gabriëls, die na het succes en de lovende reacties na de vorige editie, in het najaar opnieuw de baan op gaat met zijn2de #Eindejaarsconference.

Coronaproof

In die zin is het optreden van dinsdag een goede testcase. Coronaproof en met mondmasker kan iedereen in zijn of haar bubbel eens goed komen lachen. Dat helpt niet alleen tegen de verzuring, maar het is ook een prima uitlaatklep om wat stoom af te laten en bepaalde dingen te relativeren. Ik en mijn directe omgeving zijn tot nu toe nog gespaard gebleven, maar ik ken mensen die besmet zijn geraakt met corona. Uit respect voor hen en voor alle slachtoffers, lach ik niet met corona, maar wel met sommige maatregelen en de manier waarop die werden gecommuniceerd. Ook in Oostende is er de voorbije weken heel wat gebeurd: denk maar aan de strandreservaties of het beruchte strandpasje dat de burgemeester er op een gegeven moment wou invoeren. De problemen rond het overvolle station zijn nog steeds vers en brandend actueel.

Volledig coronaproof

Die vragen om verduidelijking. Ik zou het fijn vinden mocht burgemeester Bart Tommelein langslopen. Net als iedereen, is hij dinsdag van harte welkom op een voorstelling die de actualiteit van de voorbije maand fileert en ik zou hem graag persoonlijk bedanken, omdat de aangepaste culturele evenementen in zijn stad nog steeds kunnen plaatsvinden. Net als tijdens de #Eindejaars, wordt het een gevarieerde voorstelling waarin ik ook aandacht heb voor sportjournalistiek, showbizz en nog veel meer. In deze rare tijden krijgt het publiek dinsdag de kans om nog eens te komen lachen. Volledig coronaproof speel ik om 18u00 en 20u00.

Tickets en info vind je op https://www.zomerino.be/agenda/120/Bert_Gabriels/Eindemaands_Conference/
Meer info over Bert Gabriëls vind je op www.bertgabriels.be. Je kan je op zijn site ook inschrijven op zijn gratis nieuwsbrief, waardoor je op de hoogte blijft van zijn activiteiten.

Bert Gabriëls lacht met de coronamaatregelen - Logo House Of Entertainment