...

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle: “De perfecte remedie om mijn liefdesverdriet en de coronastress even te vergeten!” “Het zijn al zware dagen geweest en het ziet er niet meteen naar uit dat het snel rustiger wordt”, zegt de bijna 28-jarige ambulancier Gert Paredis uit Bree. Vanuit Genk, waar hij in eerste instantie belast was met secundair vervoer en voornamelijk ziekenhuisoverbrengingen, groeide hij door in het Ambuce-team waardoor hij ondertussen al enkele jaren werkzaam is in Hoboken op de afdeling 112.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle - Gert Paredis
(Foto: House Of Entertainment)

Liefdesverdriet

Ik ben inderdaad één van de weinige Limburgers die na de avondklok ook nog in Antwerpen en regio actief mag zijn”, zegt hij glimlachend. Corona hakte er bij hem diep in, net als het liefdesverdriet dat hem vorig jaar overkwam. “Muziek is mijn uitlaatklep. Als dj heb ik gespeeld op de Beachparty in Heerenlaak, het Sint-Maartensvuur in Beek-Bree, in Versuz en Noxx. Door corona liggen die activiteiten stil, maar van de tijd maak ik nu dankbaar gebruik om de eerste DJ Gerrit-single uit te brengen. ‘Only You’ is een originele, mainstream popsong die gaat over mijn relatiebreuk en waarmee ik deze voor een stuk ook wil verwerken.

Ambulancier

Mijn job als ambulancier op zich is niet zwaar, maar wel de omstandigheden”, begint Gert Paredis opnieuw het gesprek. “Wij hebben een goede uurregeling op het werk, maar het dragen van zo’n immens beschermend pak, inclusief masker, handschoenen en verplichte lange broek, maken het bij tropische temperaturen loodzwaar. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal vraagt onze job opperste alertheid en concentratie. Je moet als ambulancier altijd gefocust klaarstaan voor de opdracht.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle - Gert Paredis 1
(Foto: House Of entertainment)

fantastisch team

Samen met de stijgende coronabesmettingen, zijn ook de Covid-19 ziekenhuisopnames in onze regio toegenomen. Maar dat is niet het enige wat wij doen, want op de 112 komen alle noodoproepen binnen. Zo zijn we ook betrokken bij verkeersongevallen, reanimaties e.a. Het is stresserend, maar we zijn hier met een fantastisch team van allemaal fijne collega’s, waar ik mij als Limburger ondertussen al helemaal thuis voel.

Ambitie

Naast fitness en af en toe wakeboarden, laadt Gert vooral stoom af wanneer hij achter de draaitafels staat, maar door de coronamaatregelen liggen die activiteiten voorlopig stil. “Ik heb het geluk dat ik nog een voltijdse job heb die ik ook nog combineer met het verhuren van licht en geluid. Momenteel zijn er geen feesten of fuiven, en met pijn aan het hart zie ik hoe mijn collega’s er alles aan doen om in deze vreemde tijden het hoofd boven water te houden. Ik word bijna dagelijks geconfronteerd met de impact van het coronavirus.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle - Gert Paredis 2
(Foto: House Of Entrtainment)

internationale dj-tour

Dat heeft me ook doen inzien dat je soms de dingen zelf in handen moet pakken om nieuwe stappen te zetten. Als je wil dat de dingen organisch groeien, moet je durven investeren en springen. Als dj speel ik voornamelijk in Noord-Limburg, maar ik wil graag gans Vlaanderen bereiken. Het einddoel? Voor de meeste dj’s is dat spelen op ‘Tomorrowland’. Ik zou zeker geen ‘neen’ zeggen, maar ik denk dat ik nog meer plezier zou halen, mochten er op termijn de mogelijkheid zijn om een internationale dj-tour uit te rollen op verschillende vakantiebestemmingen.”

Only You

Voor Gert was het een pijnlijke liefdesbreuk die aan de basis lag van ‘Only You’, zijn debuutsingle die hij uitbrengt als DJ Gerrit. Toen mijn ex-partner het een jaar geleden uitmaakte, was dat de doorslag voor dit persoonlijke nummer. Met de hulp van een professioneel team, is de mainstream, catchy popsong ontstaan. We hebben er in de studio hard aan gewerkt en ik ben ontzettend trots op het resultaat. Die relatiebreuk is nog steeds pijnlijk voor me. Ik lig daar nog wakker van, maar toch geeft de muziek mij de rust om er even niet aan te moeten denken. Het werkt inderdaad therapeutisch en ik zou het helemaal niet erg vinden als het nummer straks wordt opgepikt door de radio’s en massaal wordt gespeeld en gestreamd.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle - Hoes DJ Gerrit Only You

klinkt internationaal

Het is een radiovriendelijke song, met voor mij een persoonlijk karakter, maar een universeel, herkenbaar thema. Een liefdesbreuk verwerken is niet evident, maar als deze muziek daarbij kan helpen, is mijn missie meer dan geslaagd. De mensen aan wie ik het nummer al heb laten horen, reageren enthousiast. ‘”Amai, dat klinkt internationaal”, kreeg ik al enkele keren te horen. Een mooi compliment en dat was ook de bedoeling. Net als bij alles wat ik doe, moet het plaatje kloppen. Wie weet waait ‘Only You’ ook nog over naar het buitenland, maar laat ons eerst maar in eigen land beginnen.

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle

DJ Gerrit zijn debuutsingle ‘Only You’ verscheen op zijn Gerrit Records-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.

Meer info:

https://www.facebook.com/official.djgerrit/

https://www.instagram.com/official.djgerrit/

Breese ambulancier lanceert zijn debuutsingle - Logo House Of Entertainment