...

Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020?

Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020? Met 9 miljoen YouTube-views en 4 miljoen streams wordt de originele versie misschien wel ‘de zomerhit van 2020’.  Wilbert Pigmans: “Het is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar uit de vele reacties blijkt ‘De Toreador’ een prima remedie te zijn voor wie last heeft van coronastress!”. Begin het al maar te oefenen, voor uw spiegel, in de badkamer: ‘Signorita. Dit is het moment-ooo’ en vervolgens kan je dan luidkeels meezingen met het refrein van De Toreador, dé monsterhit van Wilbert Pigmans en het dj-collectief Opgeblazen. In het voorjaar stak de 27-jarige zanger uit Oeteldonker met het liedje een eerste keer zijn neus aan het muzikale venster en wat later werd het in eigen land ‘dé carnavalskraker’.

Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020? - Hoes Wilbert Pigmans de Toreador Zomerhit 2020

Tweede Leven

Er zit meer in een liedje dan je denkt’ zingen Samson & Gert en dat is absoluut ook van toepassing voor deze meebruller. “Nu de horeca weer draait en heel wat mensen toch opnieuw zijn beginnen reizen, merken we een significante stijging in de streams en views. ‘De Toreador’ krijgt inderdaad een tweede leven en ook al is het nog niet wetenschappelijk bewezen, uit de vele reacties die we krijgen, blijkt dit liedje ook een prima remedie te zijn voor wie last heeft van coronastress. Voor sommigen is het ondertussen uitgegroeid tot een dagelijks ‘Toreador-momentje’, waarbij ze coronaproef het volume op 12 zetten en dan luidkeels meezingen tot alle stress uit het lijf is verdwenen. Therapeutisch, inderdaad”, zegt de zanger lachend.

Aanstekelijke Beat

De oorsprong van het succesverhaal begon in mei vorig jaar. Dan besloten de dj’s van Opgeblazen om een eigentijdse, dansbare versie te maken van ‘De Toreador’. Wekelijks kregen ze in de voetbalkantine van VV Haarsteeg het verzoek om de originele jaren zeventig-klassieker van Jacques Herb door de boxen te jagen. “De jongens zochten nog een zanger en die kans heb ik met 2 handen gegrepen. De dansbare, aanstekelijke beat is zeker een onderdeel van het succes, maar ik kan er niet echt de vinger opleggen waarom mensen zo blij en gelukkig worden van ‘De Toreador’. Soms moet je het niet te ver gaan zoeken en is het gewoon een ijzersterke feestplaat.

Feelgood Muziek

In deze tijden hebben mensen meer dan ooit nood aan positieve, feelgood muziek. Ik merk dat in mijn omgeving, maar dat zien we ook aan de manier hoe ons liedje doorloopt. Jong en oud, iedereen brult hem mee en gaat letterlijk uit het dak. Dat zie ik op de talrijke filmpjes die op de sociale media verschijnen. Ook in Vlaanderen wordt ons liedje warm onthaald. In het voorjaar kwamen we al voorbij op het carnaval, de après-ski en in de Moose Bars, maar nu is het hek echt van de dam en ziet het er naar uit dat we met onze originele versie wel eens ‘de zomerhit van 2020’ kunnen scoren. Stel je voor. Dat zou toch mooi zijn. Laat het maar gebeuren!”

‘De Toreador’ van Wilbert Pigmans en Opgeblazen verscheen op het Berk Music-label en is digitaal beschikbaar.

Wordt De Toreador de Zomerhit van 2020? - Logo House Of Entertainment