...

Vlezenbeekse Yanni Iliadis lanceert L’Amour Interdit

Vlezenbeekse Yanni Iliadis lanceert ‘L’Amour Interdit. Na ‘Félicitiation’ schrijft dit 22-jarig Vlezenbeeks raspaardje een nieuw pareltje. Yanni Iliadis lanceert ‘L’Amour Interdit’: “Wat verboden is trekt altijd de aandacht en sommigen zullen de situatie meteen herkennen!” Net als voor velen was de lockdown geen fijne periode voor de 22-jarige singer-songwriter Yanni Iliadis, maar de man die akoestische pop- en rock-invloeden verwerkt in zijn Franse Chansons – en die overgiet met een Grieks sausje, verwijzend naar zijn roots – bleef optimistisch en klampte zich vast aan zijn muziek: “Ik schrijf al van mijn 10de levensjaar nummers en combineerde dat met het podium.

Vlezenbeekse Yanni Iliadis lanceert L’Amour Interdit - Hoes Yanni Iliadis l Amour Interdit

Piano en Gitaar

Dat laatste heb ik gemist, want optreden werkt voor mij therapeutisch. De reacties van het publiek, het applaus en de waardering stimuleren mij om door te zetten. Door corona was het de voorbije maanden haast onmogelijk om optredens te verzorgen, maar ik heb van die extra tijd gebruikgemaakt om nieuwe nummers te componeren. Ik ben inderdaad erg muzikaal: ik speel piano en gitaar én ik componeer in het Engels, Nederlands, Grieks en Frans.” Zijn voorliefde voor het Franse chanson kwam al een eerste keer bovendrijven toen hij 2 jaar geleden zijn debuutsingle ‘Félicitation’ uitbracht, een nummer dat hij opnam met producer Patrick Hamilton (Katherine Jenkins).

L’Amour Interdit

Met zijn nieuwe single ‘L’ Amour Interdit’, een song die hij zelf schreef en die geproduceerd werd door The Voice-hulpcoach Stijn Tondeleir, zet hij opnieuw enkele grote muzikale stappen voorwaarts. “In mijn nieuwe single vertel ik het verhaal van een jongeman die op een trouwfeest onverwacht zijn jeugdliefde tegenkomt. Ook al is het meisje ondertussen gelukkig getrouwd en heeft ze haar eigen gezin gesticht, de aantrekking en de verleiding van ‘de verboden liefde’ (L’Amour Interdit) is gans de tijd dat ze samen zijn sluimerend aanwezig.

Hun gezichten spreken boekdelen. Teasen, verleiden, aantrekken, ik heb het allemaal meegepakt in een melancholisch, vrolijk nummer. Een oorwurm, dankzij de herkenbare tekst en melodie. Het is niet autobiografisch, maar ik heb de inspiratie gehaald bij één van mijn vrienden die het heeft meegemaakt. De eerste keer was het voor hem lastig om over zijn jeugdliefde heen te geraken en toen hij haar vele jaren later terug tegen het lijf liep, kwam alles weer boven en heeft het opnieuw lang geduurd voor hij het allemaal kon plaatsen. Ik ben blij dat ik ‘aan de andere kant van het verhaal’ voor hem een steun kon zijn.

Streekambassadeur

Samen met de release van de single verschijnt ook de videoclip van ‘L’Amour Interdit’, waarbij Yanni Iliadis dankbaar gebruikmaakte van Vlezenbeek en omgeving: “Noem het een dankbare ‘ode aan mijn streek’. Ik woon al mijn leven lang in Vlezenbeek, maar pas tijdens de lockdown heb ik echt ontdekt hoe mooi dat hier de streek en omgeving zijn. De video is een combinatie van woord en beeld, opgenomen binnen een straal van 3 km rond mijn huis (lacht). Als je goed kijkt herken je de Witseboom en het Kasteel van Gaasbeek, dat eind augustus voor 3 jaar de deuren sluit voor een grondige renovatie. Zelfs de tipitenten van Natuur en Bos op het Domein Groenenberg zie je voorbijkomen.

Zomerhit

Ondertussen wordt Yanni Iliadis zijn ‘L’Amour Interdit’ ook goed onthaald. Volgens Filip Strobbe, COO van de Brussels Philharmonic, heeft het liedje veel potentieel. “Het zou wel eens een zomerhit kunnen worden, you never know”, zegt hij enthousiast. Wie weet stapt Yanni straks wel in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Christophe Maé. Voor de Franse Chansonnier is hij geen onbekende, want hij gaf Yanni recent nog een rol in de teaser voor zijn nieuwe tournee. “Ik zou het geweldig vinden mocht ‘L’Amour Interdit’ via Wallonië doorsijpelen in Frankrijk, maar laat ons eerst maar eens beginnen in Vlaanderen.

Yanni Iliadis zijn nieuwe single ‘L’Amour Interdit’ verscheen op het Iliadis Productions-label en is nu digitaal beschikbaar.

Vlezenbeekse Yanni Iliadis lanceert L’Amour Interdit - Logo Buzzard 2