...

Thomas Julian lanceert Wir Leben Unseren Traum

Thomas Julian lanceert ‘Wir Leben Unseren Traum’ in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België! De droom van deze 26-jarige getalenteerde West-Vlaming wordt werkelijkheid. Met rode viltstift stond vrijdag 24 juli omcirkeld in zijn agenda. De datum dat de 26-jarige Thomas Julian met zijn nieuwste single. ‘Wir Leben Unseren Traum’ zijn Duitstalige schlagerdebuut beleefde. Deze werd tegelijkertijd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België gelanceerd. De Duitse muziekstudio’s hebben al een tijdje geen geheimen meer voor de sympathieke Zwevegemse zanger-accordeonist. Die werd opgepikt door de populaire producer Ludwig Egbert en zanger Daniel Sommer. Samen liggen ze mee aan de basis van Thomas Julian zijn Duitse debuutsingle. Hij geniet de volledige steun van zijn Duitse management en platenfirma.

Thomas Julian lanceert Wir Leben Unseren Traum - Hoes Thomas Julian Wir Leben Unseren Traum

de man van de toekomst

Nu al wordt hij door enkele Duitse media gesignaleerd als ‘de man van de toekomst‘. Maar de enthousiaste spraakwaterval weigert om te gaan zweven en bekijkt de dingen nuchter. Hij blijft met beide voetjes op de grond. “Ik heb er tot nu toe al keihard voor moeten werken. Vooral de Duitse taal onder de knie krijgen was de grote uitdaging. Door de hulp van privé-onderwijs en na enkele taalbaden in Ceran in Spa lukt me dat aardig. Net zoals o.a.Frans Bauer, Christoff, Jan Smit en Dana Winner krijg je als artiest uit de Lage Landen de kans om in het Duits en in de Duitstalige landen, inclusief België, muziek uit te brengen. Met die taal bereik je ineens een miljoenenpubliek. Daardoor kwam er tijd en waren er ook meer middelen die konden besteed worden aan muziekopnames én een straffe videoclip. die clip werd geproduceerd door de gelauwerde Mike Spelz.

Duitstalige debuutsingle

Met ‘Wir Leben Unseren Traum’ maakt de 26-jarige Thomas Julian zijn internationaal debuut in de Duitstalige schlagewereld. Hiermee bewijst hij nogmaals dat dromen geen bedrog zijn, Integendeel. “Deze single is de eerste stap van een ambitieus project”, zegt de man die in eigen land zijn sporen verdiende als Tom Accordeon. Omdat hij de trouwe, talrijke fans van het eerste uur niet wou teleurstellen, is zijn Duitstalige debuutsingle ook bij ons beschikbaar. De Duitse taal onder de knie krijgen was voor de West-Vlaming misschien wel de grootste uitdaging. Ik heb intensieve taalbaden gevolgd, privé-les gekregen en mensen gezocht die mij konden verder helpen. Omdat dit project zoveel energie vroeg, was het de voorbije kerstperiode niet mogelijk die door te brengen met zijn familie.

Gezellige Bende

Naast zijn taaltraining, was de ontmoeting met zijn Düsseldorfse muziekvrienden een belangrijke stap. “Hij noemt ze ‘mijn Schlagerstars’, want ze schrijven, componeren, producen en maken videoclips, voor de allergrootste Duitse artiesten. Die gezellige bende hangt al jaren aan elkaar vast als een hechte vriendengroep. Bijzonder vereerd was hij dat ze hem hebben aanvaard in hun kliekje. In januari zaten ze samen in de studio in Stuttgart. Daar is ‘Wir Leben Unseren Traum’  ontstaan. Het plan was om de videoclip ook op Duitse bodem te draaien. Wegens de coronamaatregelen echter hebben we bijgestuurd en werd het een opname in de Ardennen. Eind juni heeft hij er met zijn Duitse vrienden 17 uur gedraaid. Wat tijdens een zonnige dag van ruim 30 graden geen lachertje was. Het was puffen, zweten, afzien, maar we zijn ontzettend trots op het resultaat.

Alle Leeftijden

Optreden zit er door de coronamaatregelen voorlopig niet in. Maar in eerste instantie mikt Thomas Julian met zijn Duitstalige debuutsingle ‘Wir Leben Unseren Traum’ op een breed publiek. “Bij ons hebben bepaalde media het foutieve beeld dat Schlagermuziek alleen maar iets is voor oudere mensen. Maar eigenlijk wordt het muziekgenre gesmaakt door alle leeftijden. In de Duitstalige landen besteden radio, tv, de online- en social media volwaardige aandacht aan het genre. Daar wordt de muziek van Helene Fischer naadloos afgewisseld met Robbie Williams en Ed Sheeran. Ik hoop dat men ook in ons land die moeite en inspanningen doet. Ontzettend fier zijn we met de release in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Het besef is er dat dit het begin is en dat het opnieuw keihard werken wordt, maar dat schrikt mij niet af. We zijn er klaar voor!

De nieuwe single ‘Wir Leben Unseren Traum’ van Thomas Julian is  digitaal beschikbaar en is verschenen op het Via Music-label.

Thomas Julian lanceert Wir Leben Unseren Traum - Logo Buzzard 2