...

Na Nederland scoort ‘De Toreador’ van Wilbert Pigmans ook in Vlaanderen!

Na Nederland scoort ‘De Toreador’ van Wilbert Pigmans ook in Vlaanderen!

In 1972 liet Jacques Herb hem voor het eerst los en 48 jaar later scoort ‘De Toreador’ met zanger Wilbert Pigmans en het dj-collectief Opgeblazen er een dikke hit mee, want tijdens het voorbije Nederlandse carnaval was dit het meest gedraaide liedje. “Iedereen zingt hem mee. Van de voetbalvereniging en het jeugdhuis tot in het bejaardentehuis wordt er gek gedaan, gedanst en meegezongen met dit liedje. Vorige week scoorden we op 4 dagen 1 miljoen streams.

Na Nederland scoort ‘De Toreador’ van Wilbert Pigmans ook in Vlaanderen! - Hoes Opgeblazen De Toreador

Op een gegeven moment waren er meer dan 120.000 mensen gelijktijdig het nummer aan het streamen. Hoe gek wil je het hebben!”, zegt zanger Wilbert Pigmans, die dankzij het succes van ‘De Toreador’ in één klap een bekende Nederlander werd. Als een volleerde stierentemmer schittert hij in de videoclip in een rode Spaans-Mexicaanse outfit. Opblaasballen, krokodillen en flamingo’s zijn de favoriete attributen van het dj-collectief Opgeblazen, dat schuilt achter de hitsingle. “Met deze plaat zijn we 1,5 jaar bezig geweest.

Op een gegeven moment stonden we te draaien bij een lokale voetbalvereniging en kwamen ze het originele liedje aanvragen. Op één of andere manier was dat hun clublied en toen dachten we: laten we hier een nieuwe versie van maken”, klinkt het bij het duo. In de Roosendaalse Sonic Solutions-studio van Michiel en Joris, nam zanger Wilbert een nieuwe versie op. Het eindresultaat is een oorwurm die net in Nederland goed was voor een nummer 1-hit, maar die ondertussen ook de grens overstak en stevig aanslaat in Vlaanderen. ‘De Toreador’ vind je bijna dagelijks in de hogere regionen van de Spotify Viral Top 50. Het mooie is dat het liedje het feestelijke karakter combineert met een grote radiovriendelijkheid, want deze song kan ook perfect worden gedraaid op de radio.


‘De Toreador’ van Opgeblazen ft Wilbert Pigmans verscheen op het label van Berk Music en is nu op alle platformen digitaal beschikbaar.

Na Nederland scoort ‘De Toreador’ van Wilbert Pigmans ook in Vlaanderen! - Logo House Of Entertainment