...

Duitse band More Than Words: Mooi, ’t leven is mooi!

Duitse band More Than Words: Mooi, ’t leven is mooi! Wat is het leven toch mooi! Dat moet de Duitse country/rock band More Than Words gedacht hebben tijdens het schrijven van hun nieuwe single ‘Good Day’.

Lanny Lanner en zijn vrouw Stefanie Hertel deelden al lang hun muzikale liefde voor countrymuziek. Wanneer ook hun dochter Johanna de smaak te pakken kreeg, beslisten ze om samen als gezin de band ‘More Than Words’ te vormen. “Reeds als kind droomde ik ervan om muziek te maken en te delen met andere mensen. Wanneer ik mijn vrouw Stefanie leerde kennen, vertelde ze me dat ze ook graag naar country luisterde. Toen sloeg de vonk natuurlijk meteen over. Stefanie en ik hebben elk ons eigen soloproject uitgebouwd. In 2018 vonden we het tijd om samen iets te doen. Het was dan natuurlijk fantastisch wanneer onze dochter vertelde dat ze het zag zitten om samen met haar ouders een band te starten. Je kan ons het beste omschrijven als country-rock-pop band met emotie, passie en een vleugje authenticiteit.”, zegt countryzanger en gitarist, Lanny.

A Good Day

“Het nummer ‘Good Day’ is de eerste single op ons album ‘Home’, dat enkele weken geleden werd uitgebracht. We schrijven onze nummers zelf, zo kunnen we het best de boodschap formuleren die we willen delen met onze fans. In deze moeilijke en onzekere tijden is het lastig om nog positief te blijven. Wij leven ons leven steeds op de meest optimistische manier. We moeten dankbaar zijn voor elke dag die we mogen spenderen op deze fantastische aardbol. Die boodschap hebben we ook in ons nummer verwerkt. Er zouden heel wat problemen in het dagelijks leven vermeden kunnen worden, wanneer we allemaal wat verdraagzamer en positiever zouden zijn. Daarom begroeten wij de nieuwe dag steeds met nederigheid, dankbaarheid en positieve gedachten. Die houding zouden we graag bij elke persoon op aarde terugzien”, gaat Stefanie verder.

Bonnie Tyler

“We hebben al heel wat leuke optredens gedaan. Vooral in Duitsland, maar ook in de rest van Europa. Eentje dat me voor altijd zal bijblijven was in Parijs in ‘L’Olympia’ met 2000 aanwezigen. Iedereen uit de bol zien gaan op jouw muziek is een onbeschrijvelijk gevoel. We deden toen het voorprogramma van de legendarische Bonnie Tyler, die overal ter wereld bekend staat voor haar wereldhit ‘Total Eclipse Of The Heart’. Welke jonge kerel heeft toen geen slow gedanst met een meisje waar hij een oogje op had?”, zegt Johanna met de glimlach.

Videoclip

“Ook het scenario van de videoclip is met die insteek bedacht. In onze kindertijd zijn er weinig serieuze problemen of moeilijke keuzes waar we voor komen te staan. Daarom wilden we in onze videoclip een beetje teruggaan in de tijd door deels geanimeerde beelden en deels echte beelden te gebruiken. Iedereen heeft in zijn zorgenloze kindertijd wel een animatiefilm- of aflevering gezien. Die zorgenloze tijd zouden we als volwassenen ook kunnen meemaken met behulp van meer positiviteit en dat start simpelweg met ‘een goede dag’.

De single ‘Good Day’ is beschikbaar op het album ‘Home’, dat op 15 mei werd uitgebracht.

More Than Words

‘Good Day’, de nieuwe single van More Than Words, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Duitse band More Than Words: Mooi, 't leven is mooi! - Logo Buzzard 2