...

Horoscopen populair onder jonge vrouwen in België

Horoscopen populair onder jonge vrouwenHoroscopen populair onder jonge vrouwen in België

Vooral onder jonge hoogopgeleide vrouwen in België is astrologie nu enorm populair. Jaren werd astrologie als zweverig gezien, maar uit onderzoek van horoscoop website Mediumchat.be blijkt dat jonge hoogopgeleide vrouwen in België zich meer interesseren in astrologie dan jonge afgestudeerde Nederlandse en Engelse vrouwen. Waarom geloven deze slimme, nuchtere Belgische jonge vrouwen in een pseudo wetenschap zoals astrologie?

Astrologie en geloven

‘Astrologie heeft niets met geloven te maken, astrologie geeft je inzichten en leert je anderen, maar ook jezelf goed kennen’, zegt Chantal Faes. De Antwerpse Faes heeft psychologie gestudeerd en werkt in een groot ziekenhuis. ‘Dagelijks lezen miljoenen mensen hun daghoroscoop, maar dat is commerciële astrologie en heeft niets met astrologie te maken’, zegt Faes.

Geboortehoroscoop 

‘Een geboortehoroscoop is zoals een bouwtekening, een tekening van hoe de stand van de planeten waren op het moment dat iemand geboren is. Een geboortehoroscoop vertelt bijvoorbeeld hoe wij reageren op teleurstellingen. Ook onthult een geboortehoroscoop onze sterke en zwakke eigenschappen’, zegt Faes.

Astrologie en het lot van mensen

Hebben planeten invloed op ons mensen? Astrologie bestaat al 4000 jaar en is ontstaan in Babylonië. In de Babylonische astrologie werd gezocht naar overeenkomsten tussen wat er aan de hemel en wat er op aarde gebeurde. Persoonlijke astrologie werd pas later ontwikkeld, uit geschriften blijkt dat astrologie in het midden van de 4e eeuw v. Chr. naar Griekenland gebracht werd door de Babyloniërs. Het waren de Egyptenaren die in de 2e eeuw v.Chr. persoonlijke horoscopen berekenden en opstelden. Het lezen van de sterren aan de hemel richtte zich niet meer op het lot van landen, maar op het lot van individuen.

Astrologie en relaties

‘Astrologie geeft mij rust en inzichten in anderen. Ik ben nu ook veel gelukkiger in de liefde. Door twee geboortehoroscopen op elkaar te leggen kunnen astrologen vertellen welke problemen er zijn of kunnen ontslaan in een relatie. Ook kunnen astrologen vertellen wat de ander nodig heeft om gelukkig te zijn en wat zijn of haar zwakke en sterke punten zijn. Onenigheden escaleren niet meer in mijn relatie, ik weet namelijk hoe ik mijn partner moet benaderen volgens mijn partners sterrenbeeld’, zegt Faes.