...

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label. 2020 is gestart met een nog nooit geziene onzekerheid. Ons dagelijks leven werd overhoop gegooid en we moesten ons aanpassen aan de huidige situatie. Veranderen is vooruitgaan, moet Dennis Cartier gedacht hebben. Met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ duikt hij de popwereld in. “Ik blijf natuurlijk wel trouw aan het house-genre waarmee je Dennis Cartier associeert. Ik maakte dit nummer al even geleden en vond het nu tijd om het uit te brengen. Met dit nummer wil ik mensen geruststellen. Ik wil laten zien dat we steeds het leven met een positieve blik moeten bekijken. Als iedereen dat zou doen, zouden we volgens mij in een mooiere wereld leven”, zegt Dennis Cartier.

2 jaar geleden

Het idee voor ‘Don’t Let Go’ is 2 jaar geleden al ontstaan. Ik zat in de auto toen ik plots een leuke melodie in mijn hoofd begon te neuriën. Die heb ik natuurlijk meteen opgenomen op mijn smartphone. Wanneer ik thuiskwam, ben ik mijn studio ingedoken en heb ik de productie verder uitgewerkt. Volgens mijn visie, kan je in groep altijd meer bereiken dan alleen. Daarom heb ik singersongwriter en goede Amerikaanse vriend Bryant Powell gevraagd om de tekst te schrijven. Daarnaast heb ik ook een gitarist ingeschakeld om wat gitaarlijnen in te spelen. Het is een hoopvol nummer geworden, met positieve teksten. Als perfectionist heeft het echter heel wat bloed, zweet en tranen gekost om de plaat af te werken. Er zijn namelijk 31 versies van het nummer! Het finale resultaat is volgens mij heel erg geslaagd, hopelijk vindt het publiek dat ook”, lacht Dennis.

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label - Hoes Dennis Cartier Dontt Let Go

Innovatie

Dennis Cartier houdt van vernieuwing. Dat bewees hij al met zijn vorige release ‘On Board’. Hij maakte gebruik van 8D-technologie. Bij een 8D-versie van een lied lijkt het alsof de luisteraar in het midden van het publiek staat tijdens een concert. Ook met zijn nieuwe single ‘Don’t Let Go’ wilt Dennis Cartier zichzelf heruitvinden. “Ik hou heel erg van mijn huidige house-genre. Ik neem dus geen afscheid van clubmuziek. In de toekomst wil ik beide wegen bewandelen. Er staat namelijk al een nieuw clubnummer klaar om in augustus op het label van Fedde Le Grand te releasen. ‘Don’t Let Go’ is anders dan de clubmuziek die ik normaal gezien uitbreng. Door de lockdown vielen heel wat boekingen weg, waardoor ik veel meer vrije tijd kreeg. Daarom leek het me een goed idee om net nu die commerciële single af te werken en uit te brengen.”

Eigen label

“De tijd was ook gekomen om mijn eigen label op te richten. Ik droomde er al heel lang van. Als controlefreak, heb ik alles graag zelf in handen en sta ik dus ook mee aan het stuur. In eerste instantie wil ik mijn eigen muziek releasen, maar op lange termijn zijn zeker ook andere artiesten welkom op Cartierecordings!”, zegt Dennis Cartier.

‘Don’t Let Go’, de nieuwe single van Dennis Cartier, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Dennis Cartier met nieuwe single op eigen label - Logo Buzzard 2