...

Vertellementen aan de haven van Blankenberge

Vertellementen aan de haven van Blankenberge.Een wandeling aan de haven, dat heeft iets. En deze zomer, vanaf 27 juni tot 31 augustus komt daar een extra beleving bij: Vertellementen aan de haven. Het project bestaat uit twee luiken: enerzijds een verhalenwandeling. Daarbij staan langs de Havenstraat en de Barcadère (tot aan het gebouw van de VBZR) zeven verhalenkasten die je aandacht trekken met een sfeermuziekje. Anderzijds gaan we in het Leopoldpark de sprookjestoer op.

Blankenberge
(Foto: Belg.be-PVDBD)

Geen evenement

Daphné Dummery, burgemeester: “Voor alle duidelijkheid, dit project is geen evenement. Als stad organiseren we geen evenementen meer tot eind augustus. Maar we willen de inwoner, tweedeverblijver, bezoeker en toerist wel iets unieks kunnen aanbieden in Blankenberge. Deze verhalenwandeling kadert in een ruimer perspectief. Om de toestroom aan bezoekers deze zomer te kanaliseren, delen we de stad op in diverse belevingszones. Enerzijds het stadscentrum, dat we voornamelijk moeten ontlasten om het veilig te houden. Daarom zorgen we in het westen van onze stad voor een verhalenwandeling aan dé toeristische trekpleister, de jachthaven. Aan de oostelijke zone promoten we het onthaasten, ontstressen en de rust, ideaal met de Fonteintjes en het Zeebos in de aanbieding”.

verhalenwandeling

De verhalenwandeling is zodanig gebouwd dat je met één druk op de ‘magische’ knop luistert naar verhalen van Duizend-en-één-nacht, Tijl Uilenspiegel, Baron von Münchhausen, Gullivers reizen, Jantje en zijn oma, Vlaamse volkslegenden en Griekse mythologie. Elke kast vertelt een verhaal, dat wekelijks verandert, telkens op een andere dag. Reden om terug te komen dus! De kasten zijn 210 cm hoog, 130 cm breed en 80 cm diep en bij elke nieuwe vertelling komt een nieuwe tekening op de kast. Speciale effecten zorgen voor een extra verrassing. Tof is dat de verhalen voor alle leeftijden zijn. Jantje en zijn oma is vooral voor kleuters, de Vlaamse volkslegenden spreken ook volwassenen aan.

Leopoldpark

In het Leopoldpark gaan we meer de sprookjestoer op. Negen verhaalpalen met voetdrukknop activeren een tafereeltje met audio. Een klein magisch kastje dus, van 20 x 20 cm. Hier telkens een kort verhaaltje (gemiddeld 3 minuten), zodat mensen niet te lang op één plaats blijven. Een muziekje in het park zorgt voor de betoverende sfeer. Ga zeker ook op zoek naar de sprookjesattributen die her en der verspreid staan! En maak er misschien een spelletje van… wie herkent het snelst over welk sprookje het gaat?

Vertellementen aan de haven is er voor jong en oud en is gratis.

Info: www.blankenberge.be/vertellementenaandehaven