...

Qmusic verhuist van strand naar park

Qmusic verhuist van strand naar park en maakt deze zomer radio vanop de Q-Hotspot. Het Maria Hendrikapark in Oostende wordt vanaf 6 juli de uitvalsbasis van de radiozender. The Summer is here! Deze zomer strijkt Qmusic zoals de voorbije jaren neer in Oostende, maar deze keer op een verrassende plek in de stad. De radiozender zet zes weken lang de Q-Hotspot neer in het Maria Hendrikapark in Oostende. De Qmusic-dj’s maken er vanaf maandag 6 juli, elke dag van 06.00 tot 18.00, radio. De radiozender werkte de voorbije weken intensief samen met de stad Oostende en daaruit kwam het idee van de Q-Hotspot.

Qmusic verhuist van strand naar park - QMusic deejees oostende scaled
(Foto: DPG Media)

Van strand naar groen

“Van het strand naar het groen, we maken ons eigen Hyde Park in Oostende deze zomer. En zo is er meer plaats op het strand voor de zonnekloppers”, lacht Qmusic-dj Vincent Fierens. Vincent maakte vanmorgen samen met Q-collega Sam De Bruyn en burgemeester van Oostende Bart Tommelein de zomerplannen bekend. En dat in de ochtendshow op de plek waar de Q-Hotspot doorgaat. De plaats werd muzikaal ingehuldigd door Q-collega’s Sean Dhondt en Maureen Vanherberghen, die een zomerse medley brachten.

Live radio en film

Naast live radio valt er nog heel wat anders te beleven op de Q-Hotspot. Zo zijn er elke dinsdag Movie Nights in samenwerking met het Filmfestival Oostende. Verschillende topartiesten dompelen de luisteraars elke vrijdag onder in het zomergevoel met live optredens tijdens de Music Nights. Ook maakt iedereen kans op een unieke overnachting in de Q-Bubble. En aangezien de Vlaming de zomer meer dan ooit in eigen land viert, zorgen Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets elke dag voor de tofste apero op verschillende hotspots in Vlaanderen.

Zomerzender

“Qmusic is dé zomerzender en dat is dit jaar niet anders”, zegt Vincent Fierens. “We zitten niet enkel in Oostende met de Q-Hotspot. Ook blazen we de summer-vibes meer dan ooit door heel Vlaanderen. En uiteraard volgen we de nodige richtlijnen. Met Qmusic gaan we tonen dat de zomer meer dan ooit in eigen land is. ”Qmusic gooit deze zomer niet alleen het anker uit in Oostende. De radiozender stuurt ook Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets op pad doorheen Vlaanderen. Om daar de hotspots van de luisteraars te ontdekken en op die locatie elke dag twee uur live radio te maken tijdens het apero moment. “Zonovergoten terrassen, een ongerept plekje in een avontuurlijk bos, bij iemand thuis of een toffe werkplek. We zijn benieuwd naar hoe onze luisteraars hun zomer doorbrengen en welke plaatsen hotspots zijn. Iedereen kan zijn vakantietip delen en zo ontdekken we samen de verborgen parels in ons land”, vertelt Sam.

Een overnachting in de Q-Bubble

Qmusic maakt niet alleen radio vanuit het Maria Hendrikapark in Oostende. De radiozender doet deze zomer ook heel wat luisteraars een unieke beleving in het groen cadeau. Zo kan elke dag één duo in het Maria Hendrikapark overnachten in de Q-Bubble, te midden van de natuur met alles erop en eraan. Om ervoor te zorgen dat niemand iets hoeft te missen van de Q-Hotspot, is er een continue livestream te zien op alle kanalen van Qmusic. Wie niet genoeg kan krijgen van de zomerse sfeer kan vanaf 29 juni ook 24 op 24 luisteren naar ‘Q-Summer’. De digitale zender brengt non-stop de beste zomerplaten en is te beluisteren via Qmusic.be en in de Q-app.

Qmusic verhuist van strand naar park - Logo Q hotspot