...

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door corona. Daarom zetten het Lokaal Bestuur Blankenberge en WP Hotels & Events hun schouders onder een project. Dat moet het mogelijk moet maken voor de inwoners, tweedeverblijvers en (meerdaagse) bezoekers om hun strandbed online te reserveren. Schepen van Strandconcessies, Benny Herpoel: “Vanuit de logiessector kregen we het signaal dat er bij hun gasten onzekerheid bestond over beschikbare plaatsen op het strand. Vanuit deze bezorgdheid ontstond het idee bij enkele lokale ondernemers van Blankenberge om een online platform te ontwikkelen.

Bestuur

Het bestuur zet graag mee de schouders onder dit project. Wie deze zomer een verblijf in Blankenberge boekt kan meteen ook een strandbed erbij boeken. Het is een win-win voor iedereen. We bieden de bezoeker zekerheid van een plaatsje op het strand om te zonnebaden. Voor de logiessector is het een extra service die ze kunnen aanbieden aan hun klanten. En ook voor de strandbars biedt het tal van mogelijkheden.”

WP Hotels & Events

Zaakvoerder van WP Hotels & Events Ben Van den Keybus: “Met onze expertise in ticketing voor evenementzalen en de nood die wij voelden bij de hotelgasten, hebben wij de handen in elkaar geslagen met het Lokaal Bestuur van Blankenberge om dit platform te ontwikkelen. Het was voor het hele team een race tegen de klok, maar we zijn trots te kunnen zeggen dat wij vandaag online zijn.” Enerzijds is er het ‘vrije strand’, daar kunnen dagjestoeristen terecht in afgebakende bubbels. Hiervoor hoeft men niet te reserveren. Wie eerst komt heeft plaats. Anderzijds kan je voor een strandbed terecht bij de verschillende strandbars.

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona - Zicht King Beach 2019

On line reserveren

Bezoekers kunnen surfen naar www.strandbars.com. Via dit nieuwe reservatiesysteem van thuis uit een boeking te maken. Om te vermijden dat alles van ver op voorhand volgeboekt zou zijn, worden gedane boekingen niet terugbetaald. Zo worden meteen ook annulaties wegens slecht weer uitgesloten. Om het voor de strandbarhouder van Blankenberge overzichtelijk te houden worden de reservaties telkens de dag voordien om 22 uur afgesloten. Zonnebaders kunnen zich nog steeds de dag zelf ter plaatse aanbieden en in functie van de beschikbaarheid nog een plaatsje bemachtigen. Het boekingsplatform biedt de strandbars van Blankenberge ook de mogelijkheid om extra producten zoals parasols, windzeilen, handdoeken, etc… aan te bieden.

Contact tracing

Daarenboven worden tijdens het boekingsproces de contactgegevens (van de hoofdboeker van de ‘bubbel’) verzameld. Wat ‘contact tracing’ in tijden van corona mogelijk zal maken. Iedereen is het erover eens dat het geen zomer zal zijn zoals vroeger. Wij vragen ons echter af hoe iemand een stoel, parasols, windzeilen, handdoeken, etc kan reserveren als die niet over de moderne communicatiemiddelen beschikt? Heeft het bestuur van Blankenberge daaraan gedacht?

Zonnebaden in Blankenberge wordt moeilijker door Corona - Logo 750 jaar Blankenberge