...

Ex-staatssecretaris Francken krijgt over ganse lijn gelijk van Europees hof

Ex-staatssecretaris Francken krijgt over ganse lijn gelijk van Europees hof

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg sprak zich zonet uit over de ophefmakende Aleppozaak – zaak MN versus België – over een Syrisch gezin uit Aleppo dat via de Belgische ambassade in Libanon asiel wou aanvragen om te kunnen verblijven bij een barones in Wallonië. Een Belgische RVV rechter dwong Francken om dat visum af te geven.

Ex-staatssecretaris Francken krijgt over ganse lijn gelijk van Europees hof - IMG 1014 1

Francken weigerde en moest hallucinante dwangsommen betalen. Ook dat weigerde hij. Een gerechtsdeurwaarder kwam de meubelen van mijn kabinet opschrijven. Du jamais vu. Wel, 2,5 jaar later wint hij over hele lijn. Géén asielaanvragen op onze ambassades! Na de Belgische rechtbank en het Europees Hof van Justitie geeft nu ook Straatsburg Francken gelijk. Hij weigerde terecht die dwangsommen te betalen.

De Opengrenzenlobby, met PVDA-advocate Mieke Van Den Broeck voorop in deze mediatieke en juridische strijd, krijgt hier lik op stuk in deze cruciale en principiële zaak. Wekenlang werd hij door media, juridische en politieke wereld uitgespuwd omdat hij de hallucinante uitspraak van de Franstalige RVV rechter weigerde uit te voeren.Francken hield voet bij stuk, geen asielaanvragen op onze ambassades. 11 Lidstaten waaronder Frankrijk en Duitsland sloten zich bij Francken aan.

“We winnen vandaag ook de laatste veldslag. Het bewijst nogmaals dat je soms koppig moet volhouden en doorgaan, ook al zit heel de Wetstraat op je kap, word je in de Kamer uitgescholden voor moordenaar en schrijven partijvoorzitters van de meerderheid kerstbrieven om je onderuit te stampen” besluit ex-staatssecretaris Theo Francken. Van Mieke Van Den Broecke is er tot op dit ogenblik op de uitspraak van het hof geen enkele reactie.