...

Twee gratis mondmaskers voor iedere Blankenbergenaar

Twee gratis mondmaskers voor iedere Blankenbergenaar.

Het Lokaal Bestuur Blankenberge stelt alles in het werk om de Blankenbergenaar van mondmaskers te voorzien. De stad moet voorbereid zijn op het moment waarop de Veiligheidsraad de coronamaatregelen begint de versoepelen. Het dragen van een mondmasker kan een belangrijke rol spelen in de afbouwstrategie. Daarom kocht het bestuur 50.000 chirurgische mondmaskers aan om onder de inwoners te verspreiden. Dit alles loodst de stad naar het scenario van ‘mondmaskers voor iedereen’.

Daphné Dumery, burgemeester: “Al sinds langere tijd is er een gedreven ploeg van vrijwilligers achter de schermen bezig om stoffen mondmaskers te maken. Het bestuur koos voor een gefaseerde aanpak, waarbij verschillende doelgroepen aan bod komen. Zij konden tot nu toe al bijna 1.300 mondmaskers bezorgen aan de 80+’ers in onze stad. Daarmee is deze doelgroep bijna volledig voorzien. Een volgende groep die we zo snel mogelijk van maskers willen voorzien zijn de leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs (6 tot 11 jarigen).

Nurse, Verpleegster, Man, Mannelijk

Zeker nu gespeculeerd wordt dat het onderwijs in de nabije toekomst weer minimaal zouden heropstarten. Het bestuur voorziet de stoffen, de vrijwilligers zetten zich op hun beurt in voor het vervaardigen van de maskers. Ben je zelf handig genoeg en ben je bereid om zelf een veilig mondmasker te maken? Dan stellen we vanaf 6 mei 2020 een pakket ter beschikking via het dienstencentrum De Bollaard met het nodige materiaal om zo’n masker te maken. Je vindt ook instructies op www.maakjemondmasker.be”.

Op dit ogenblik zijn er veel aanbieders die er alles aan doen om mondmaskers van divers allooi tot bij de bevolking te krijgen. Hierover heeft burgmeester Dumery één duidelijk standpunt: “Haal een betrouwbaar, chirurgisch mondmasker in de apotheek! Je apotheek kent je en waakt over je gezondheid.” Om de inwoners aan te sporen om dat ook effectief te doen, zorgt het Lokaal Bestuur voor een gratis afhaalpakket met twee chirurgische mondmaskers af te halen in alle apotheken die ons grondgebied rijk is. “Aan de hand van je farmaceutisch dossier zal je identiteitskaart ingescand worden. Iedere persoon heeft recht op één pakket van twee maskers”, vervolgt Dumery.

Blankenbergenaars kunnen de mondmaskers afhalen vanaf halfweg mei 2020 bij alle apothekers. Een exacte datum wordt later meegedeeld.

Twee gratis mondmaskers voor iedere Blankenbergenaar - Logo 750 jaar BlankenbergeTwee gratis mondmaskers voor iedere Blankenbergenaar - Zicht King Beach 2019