...

Blankenberge schrapt alle eigen events t.e.m. 31 augustus

Het Lokaal Bestuur Blankenberge besliste in het college van vrijdag 24 april om alle stadsevenementen die gepland stonden t.e.m. 31 augustus af te gelasten. Dit kadert in een veiligheidsmaatregel om het coronavirus in te dijken.

“We proberen vooral om Blankenberge gezond en veilig te houden. Daar moeten drastische beslissingen voor genomen worden. Grote stadsevenementen zullen afgelast worden t.e.m. 31 augustus. Events zoals het Bloemencorso of de Paravangfeesten brengen vaak veel volk op één tijdstip en op één locatie samen. Het zou onverstandig zijn om de aanbevelingen om het coronavirus in te dijken zomaar teniet te doen”, vertelt burgemeester Daphné Dumery.

Blankenberge schrapt alle eigen events t.e.m. 31 augustus - Pier Blankenberge 2019

“Indien iemand toch een evenementieel initiatief heeft, kan die alsnog een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Iedere aanvraag zal dan afzonderlijk worden geanalyseerd. We toetsen dan af of de organisatie alle nodige voorzorgsmaatregelen kan treffen en  of het evenement voldoet aan de beperkende maatregelen die de Federale Overheid ons oplegt. Wat deze maatregelen zullen zijn, dat zal de komende weken duidelijk worden. We volgen alle wijzigingen minutieus op zodat we snel kunnen schakelen”, vervolgt Dumery.

Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten t.e.m. 31 augustus zal je kunnen terugvinden via: www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen. Deze webpagina zal de komende periode voortdurend worden geüpdatet en kan je hier volgen.

Blankenberge schrapt alle eigen events t.e.m. 31 augustus - Logo 750 jaar Blankenberge