...

De eerste ‘Blijf in uw kot’-hit in de Ultratop is een feit!

De eerste ‘Blijf in uw kot’-hit in de Ultratop is een feit!

Els de Schepper: “Fijn dat jong en oud meezingen, maar de boodschap is het belangrijkste, dus ik herhaal: ‘Blijf in uw kot!

Ik moet eens diep zuchten als ik zie hoe sommigen het voor anderen verpesten en de regels en afspraken schaamteloos aan hun laars lappen. Het gaat gelukkig om een minderheid, want de rest houdt vol. De maatregelen zullen nog een tijdje duren, ook al voel ik bij mezelf en anderen dat het begint te wegen, maar het moet. Het coronavirus geeft ons geen keuze, dus alstublieft, ‘Blijf in uw kot’, waar je ondertussen gerust kan meezingen met mijn nieuwe single”, zegt de veelzijdige Els de Schepper.

De eerste ‘Blijf in uw kot’-hit in de Ultratop is een feit! - Hoes Els De Schepper Blijf In Uw Kot

Met ‘Blijf in uw kot’ zorgt de comédienne en zangeres ondertussen voor een primeur, want het is de eerste keer dat de beroemde uitspraak van Maggie De Block zijn weg heeft gevonden naar de hitparade. De single debuteert deze week op #44 in De Vlaamse Ultratop 50.Mijn mailbox ontploft. De reacties zijn overweldigend. Jong en oud zingt mee. Da’s uiteraard fijn en zeker als we op deze manier de boodschap kunnen overbrengen. Op één week tijd bereikten we op Facebook bijna 2 miljoen views én op YouTube stond de teller na 7 dagen op ruim  42.000 views.

Samen met Dana Winner en Slongs Dievanongs werkte Els de Schepper op paasmaandag samen met Radio 2 en gaf ze, vanuit haar kot, een ‘Beste Buren Huiskamerconcert’. Naast ‘Blijf in uw kot’ mochten de luisteraars het 2de nummer kiezen en met ‘Kijk in de spiegel’ was die keuze snel gemaakt. “Het liedje komt uit mijn recentste theatertournee ‘Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken’ en uit de vele positieve reacties, en de keuze voor dit nummer, blijkt dat de mensen daar ontzettend van genoten hebben. Wie die voorstelling gemist heeft of ze nog eens wil herbeleven, kan ze vanaf nu ook online herbekijken, want op www.livecomedytv.be is ze vanaf nu, tussen o.a. Urbanus, Alex Agnew en William Boeva hun producties, terug te vinden. Een echte aanrader.

Koplampen tegen corona 

Ook in coronatijden zijn gek genoeg de dagen van Els de Schepper te kort. “Ik ben volop aan het schrijven aan een nieuwe zaalshow en dat geeft zoveel creativiteit en energie, dat ik tussendoor ook nog filmpjes maak over dagdagelijkse dingen waar ik mee word geconfronteerd. Ik woon en ben alleen, en als je dan rekening moet houden met de maatregelen en beperkingen die er worden opgelegd, is dat niet altijd eenvoudig. Fietsen en afstand houden is bijvoorbeeld een uitdaging waar ik met een grappige kwinkslag een oplossing voor gevonden heb.

Het draaien van die filmpjes en contact houden met vrienden en fans via de sociale media, zijn voor mij een welgekomen afleiding. Ik ben het misschien wel gewend om alleen te zijn, maar de situatie waar we nu met z’n allen inzitten, is toch heel wat anders. Ik snap dat het bij sommige mensen echt begin te wegen, maar we mogen nu niet loslaten en moeten vooral volhouden. Voor onszelf en voor anderen. Het is het mededogen voor en het meeleven met anderen, waardoor we hen beschermen. Het is de enige manier hoe we dit virus kunnen verslaan en dan draag ik graag mijn steentje bij.”

Els de Schepper haar nieuwste single ‘Blijf in uw kot’ verscheen op het Buzzard-label en is nu overal digitaal beschikbaar.

De eerste ‘Blijf in uw kot’-hit in de Ultratop is een feit! - Logo House Of Entertainment