...

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles

Zanger Danny De Roover en dochter Thaisa verrassen het publiek!

“Vandaag verschijnen onze nieuwe singles, voor mijn dochter is het haar solodebuut”

Het was de bedoeling dat we dit unieke moment samen konden beleven met onze familie, vrienden, fans en kennissen in aanwezigheid van de pers, maar helaas hebben het coronavirus en de terecht genomen maatregelen daar anders over beslist. Volgens mij is het de eerste keer dat vader en dochter op dezelfde dag elk een nieuwe single voorstellen”, zegt de Vlaamse zanger Danny De Roover.

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles - Hoes Danny De Roover Waarom Kijk Jij Zo Lief Naar Mij

Met ‘Waarom kijk jij zo lief naar mij’ heb ik gekozen voor een stevige Nederlandstalige Pop-Rock. Een origineel nummer gemaakt met Peter Keereman en muzikaal geïnspireerd op Dire Straits en Creedence Clearwater Revival (CCR), mijn favoriete artiesten. Mijn dochter Thaisa zorgt ook bij mij voor een absolute verrassing. De eerste keer zongen we samen tijdens mijn fanreis in Spanje drie jaar geleden, waarna we dan een duet-single ‘Jij alleen’ uitbrachten.

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles - Hoes Thaisa Hier En Nu

Vandaag verschijnt haar eerste solosingle ‘Hier en nu’, een eigentijdse, positieve Nederlandstalige popsingle, waarmee ze bewijst dat ze een karaktervolle doorzetster is. Als vader ben ik haar grootste fan en uiteraard ontzettend trots. Ik was echt verrast en kreeg tranen in mijn ogen toen ze mij haar debuutsingle liet horen. Collega-artiest en goede vriend Steve Tielens schreef mee aan het pittige, eigentijdse nummer dat helemaal bij haar past.


Met Thaisa krijgt de Vlaamse showbizz er deze week een nieuwe artieste bij en ze heeft er veel zin in. “Omdat ik op vijfjarige leeftijd begon met ballet en later jazz- en clip-dance, dacht ik altijd danseres te worden, totdat ik de microbe van het zingen drie jaar geleden te pakken kreeg door het duet met mijn vader. Een droom is ooit mee te spelen in een musical. Ik ben opgegroeid met iconen zoals Britney Spears, Whitney Houston en Michael Jackson, maar momenteel kijk ik het meeste op naar mijn Nederlandstalige idool: Niels Destadsbader. Ik heb enorm getwijfeld over de stijl die ik wilde gaan zingen voor mijn debuutsingle, maar ik ben enorm geïnspireerd geraakt na het zien van Niels in het Sportpaleis, zodat ik daarna de klik heb kunnen maken om toch in het Nederlands verder te gaan.

Ik wil iets vertellen met mijn muziek, een positieve en hoopvolle boodschap geven naar de mensen toe. Steve Tielens en Elias Smekens begrepen perfect wat ik wou en dat vertaalt zich in deze dansbare meezinger ‘Hier en nu’. Mijn vader is een geweldige coach en ik ben blij dat ik hem kon verrassen. Dat laatste heb ik van hem geleerd, want hij weet perfect hoe je het publiek moet entertainen. “Blijf trouw aan je stijl, maar zorg dat je dingen blijft doen die mensen niet van jou verwachten”, en die gouden raad neem ik zeker mee in mijn carrière. Hij bewijst dat trouwens met zijn nieuwe single ‘Waarom kijk jij zo lief naar mij?’ .
Het is de eerste keer dat mijn vader een andere kant van zich laat horen en zien. Ik vind het fantastisch en ik ben heel benieuwd hoe de fans en het publiek gaan reageren als ze het nummer horen, of als ze op tv mijn pa op zijn moto zien voorbij scheuren.

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles - Danny De Roover en dochter Thaisa
(Foto: Buzzard)

‘Waarom kijk jij zo lief’ en ‘Hier en nu’, de nieuwe singles van Danny De Roover en Thaisa, kan u nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Danny De Roover en dochter Thaisa stunten met nieuwe singles - Logo Buzzard 2