...

Steve Tielens en 8-jarige Kayleigh brengen duet ‘Sterrenkind’ uit

Steve Tielens en 8-jarige Kayleigh brengen
beklijvend duet ‘Sterrenkind’ uit

“Zingen op de begrafenis van het kind van een goede vriendin,
is het moeilijkste wat ik ooit moest doen”

Na de carnavalskraker ‘Dikke Scheisse’ met Filip D’haeze, toont notoir ambiancemaker Steve Tielens zich met zijn nieuwe single ‘Sterrenkind’ van een geheel andere kant. Met het beklijvende duet ‘Sterrenkind’, dat Steve brengt met de 8-jarige Kayleigh uit Wechelderzande, wil Steve ouders die hun kind verloren, een hart onder de riem steken.

Het idee rond deze single broeit al enkele jaren bij Steve, nadat hij gevraagd werd om te zingen op de begrafenis van het kindje van een goede vriendin. Steve ging in op deze vraag, maar die ervaring maakte een onuitwisbare indruk op hem.
“Ik was compleet uit mijn lood geslagen na die begrafenis”, aldus Steve Tielens. “Ik heb daar op vraag van de ouders, en naar best vermogen, het nummer ‘Kaarsje in mijn hart’ gebracht. Ik heb geprobeerd me op dat moment sterk te houden uit respect naar de ouders, familie en vrienden toe, maar ben nadien op weg naar huis ingestort.

Steve Tielens en 8-jarige Kayleigh brengen duet 'Sterrenkind' uit - Image00009

Ik kan me de pijn die het moet doen je kind te verliezen niet voorstellen, maar besliste toen om er ooit een nummer rond te maken. Toen ik enkele maanden geleden met de mama van Kayleigh aan de praat raakte bij een optreden, bleek dat zij bij de geboorte van Kayleigh een gelijkaardige situatie had meegemaakt. Een vrouw die zowat gelijktijdig met haar moest bevallen, verloor toen haar kind. Ik heb de ouders van Kayleigh nadien gevraagd of ik eventueel met haar de single ‘Sterrenkind’ mocht opnemen. Ik ben blij dat zowel zij als Kayleigh dat zagen zitten en hoop dat we met deze single een beetje steun kunnen bieden. ” 

Met de steun van het Berrefonds
Ook het Berrefonds zet mee de schouders onder deze single. Het Berrefonds is een warme vzw met als centrale missie het ondersteunen van ouders die een kind(je) verliezen. Of het ondenkbare nu gebeurt tijdens de zwangerschap, net na de geboorte of bij een iets ouder kind, het Berrefonds biedt met een herinneringskoffertje, Koesterkoffer, praatgroepen en nazorg steun op maat aan de ouders, broers en zussen die geconfronteerd worden met zo’n hartverscheurend verlies. Steve Tielens zal ook gratis optreden voor het Berrefonds, waardoor de vzw extra opbrengsten kan genereren om de werking te ondersteunen. Meer info over het Berrefonds op www.berrefonds.be

‘Sterrenkind’, de nieuwe single van Steve Tielens en Kayleigh, is HIER te beluisteren via alle grote download- en streamingplatforms, en is net als de duetten met Filip D’haeze, Wendy Van Wanten en José Sep, terug te vinden op het nieuwe album ‘Parels & Duetten’ van Steve Tielens, dat binnenkort uitkomt.

Steve Tielens en 8-jarige Kayleigh brengen duet 'Sterrenkind' uit - Logo Buzzard 2