...

Blankenberge annuleert activiteiten en evenementen t.e.m. 30 juni 2020

Lokaal bestuur Blankenberge annuleert eigen activiteiten en evenementen t.e.m. 30 juni 2020

Het Lokaal Bestuur Blankenberge zit niet stil. Achter de schermen maakt het bestuur zich nu al klaar voor het post-coronatijdperk.

“Van zodra het kan, zullen we samen met de lokale middenstand, lokale verenigingen, diverse actoren en al onze diensten opnieuw activiteiten voor het publiek opstarten. Dit om de noodzakelijke economische en sociale heropleving van de stad mogelijk te maken, maar ook om de lokale binding opnieuw te versterken na het in uw kot blijven”, meldt burgemeester Daphné Dumery. “In afwachting van deze tijd zijn wij uiteraard genoodzaakt om alle maatregelen in acht te nemen en op te volgen en dit betekent op vandaag dat meerdere vrijetijdsactiviteiten geannuleerd moeten worden”, vervolgt ze.

Blankenberge annuleert activiteiten en evenementen t.e.m. 30 juni 2020 - IMG 2800 scaled

Het Lokaal Bestuur Blankenberge besliste om alle eigen evenementen en activiteiten t.e.m. 30 juni 2020 af te gelasten als gevolg van deze voortgaande coronacrisis en om praktische en organisatorische redenen.

Concreet betekent dit dat het bestuur activiteiten annuleert die georganiseerd worden door de diensten van het Lokaal Bestuur waarbij beoogd wordt om een ruim publiek op één tijdstip en één locatie samen te brengen. Enkele voorbeelden:

  • bibliotheek: o.a. de lezingen;
  • cultuurcentrum: o.a. de voorstellingen en cursussen;
  • jeugddienst: o.a. de buitenspeeldag en meimaand speelmaand;
  • Belle Epoque Centrum: o.a. Erfgoeddag – nationaal geannuleerd;
  • Stedelijke Academie voor Muziek en Woord: o.a. de klasconcerten en de opendeurdag;
  • sportdienst: o.a. sport overdag en sporthapjes;
  • evenementen: o.a. Strat’e Varia, Tweedaagse Voettocht van Blankenberge, Blankenberge Remembers (bij voorkeur verplaatst naar 2021) en Havenfeesten (verplaatst naar 2021);
  • seniorenactiviteiten.

Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten t.e.m. 30 juni vind je via: www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen. Deze webpagina zal de komende periode voortdurend worden geüpdatet.

Het herstarten van de lessen in de stedelijke academie is bv. afhankelijk van de beslissingen in onderwijs. Het openen van de bibliotheek voor regulier bibliotheekbezoek of het openen van het Belle Epoque Centrum voor bezoek aan de expo blijft afhankelijk van de federale richtlijnen.

“We benadrukken wel dat, indien er voor 30 juni 2020 toch mogelijkheden zouden zijn om activiteiten te organiseren, het Lokaal Bestuur het niet zal nalaten om initiatieven te nemen om het sociaal leven zo snel mogelijk terug op te starten”, aldus een hoopvolle burgemeester Dumery.