...

COVID-19: Vannacht levering van meer dan 6 miljoen mondmaskers in ons land

mondmaskerCOVID-19: Vannacht levering van meer dan 6 miljoen mondmaskers in ons land

Vannacht ontvangt België opnieuw een levering van meer dan 6 miljoen mondmaskers in Luik. De vliegtuigen zijn onderweg. Deze levering bestaat uit 6 miljoen chirurgische mondmaskers en 147.000 mondmaskers van het type FFP2. Met deze levering zal aan de huidige vraag van alle zorgkundigen voldaan kunnen worden. Eerder deze week werden ook al 5.5 miljoen chirurgische mondmaskers en 253.000 FFP2-maskers geleverd in ons land.

Maggie De Block: “Ik ben zeer blij dat vannacht opnieuw een levering mondmaskers in ons land aankomt. Daarmee kunnen we onze zorgverleners, de mensen die in de frontlinie staan, de bescherming bieden die ze nodig hebben.”

Philippe De Backer: “Goed nieuws dat deze leveringen aankomen. Hier is hard voor gewerkt. Dat harde werk zetten we verder. Op dit moment blijven we permanent de markt onderzoeken, en zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk mondmaskers naar België blijven halen. We laten geen kans onbenut.”

In deze moeilijke omstandigheden doet de Belgische regering er alles aan om alle bestellingen die geplaatst zijn te ontvangen. “We verwachten deze week nog 14 miljoen chirurgische mondmaskers én 1.2 miljoen mondmaskers van het type FFP2. Het is onmogelijk om het moment waarop deze in ons land zullen aankomen vast te pinnen, ten gevolge van de uiterst moeilijke omstandigheden waarin we ons op dit moment bevinden. We blijven dit zeer nauw opvolgen en zullen er, net zoals de voorbije weken, alles aan doen om elke bestelling te securiseren en de leveringen tijdig te laten plaatsvinden. We verdelen de mondmaskers in het land volgens het huidige model. We benadrukken dat we niemand in de steek laten.” besluit De Backer.