...

De helft van de coronapatienten in ziekenhuis Oost-limburg zijn van Turkse origine

De helft van de coronapatienten in ziekenhuis Oost-limburg zijn van Turkse origine - zuhal demir

Vlaams minister Zuhal Demir doet een oproep naar de bevolking en in het bijzonder naar mensen van Turkse origine “Blijf alstublieft thuis! Lutfen evde kalin!”

Zuhal Demir vraagt de noodzakelijke quarantainemaatregelen strikt op te volgen want het blijkt dat meer dan de helft van de coronapatiënten in het ziekenhuis van Oost-limburg van Turkse origine zijn.

Het corona virus legt vandaag jammer genoeg de eilanden in onze samenleving bloot. Eilanden die elk hun eigen benadering hebben van wat ons allen overkomt. Het is niet onlogisch dat de Turkse gemeenschap in Genk harder wordt getroffen. Het sociale leven is er een stuk hechter. Mensen komen voortdurend bij mekaar over de vloer. Onaangekondigde huisbezoeken zijn de normaalste zaak ter wereld. Je hoeft geen expert te zijn om te vrezen dat de Turkse gemeenschap vatbaarder is voor een zeer besmettelijk virus.

Alleen merken we ook na de richtlijnen van de overheid onvoldoende mentaliteitsverandering. De Vlaamse media worden onvoldoende bekeken en opgevolgd. Mensen trekken nog steeds met elkaar op of laten hun lot in de handen van hun God. We bereiken ze niet op hun eiland. Het virus wel. Moeiteloos.

In het belang van de Turkse gemeenschap en de hele gemeenschap moeten we inzetten op doelgerichte communicatie en écht werken van samenleven. Corona houdt geen rekening met holle retoriek en slogans die kant noch wal raken. Er is werk aan de winkel!

(Dank om te delen) – Link naar het filmpje